Incident dd. 5 mei 2023 station Zaventem

In het kader van het dramatische incident dat zich vrijdag 5 mei heeft voorgedaan in het station van Zaventem, waarbij één dode en één zwaargewonde viel, vond zondagnamiddag een extra overlegmoment plaats tussen burgemeester, politie en de scholengemeenschap van het secundair onderwijs van Zaventem. 

We hebben begrip voor ieders bezorgdheid naar aanleiding van de veelvuldige berichtgeving op sociale media.   

Het gerechtelijk onderzoek, dat in handen is van de onderzoeksrechter van Brussel, is nog steeds lopende.  

Alle elementen met betrekking tot informatie en de voortgang van het gerechtelijk onderzoek worden permanent opgevolgd, waardoor de politiediensten de vinger aan de pols kunnen houden en steeds kunnen schakelen in de genomen veiligheidsmaatregelen.  

In samenspraak met alle partners werd beslist het normale schoolleven in Zaventem vanaf morgen, maandag 8 mei, zijn gewone gang te laten gaan.   

Hoe dan ook zal, gezien de emotionele impact van deze feiten en om de rust te doen weerkeren in de gemeente Zaventem, voorzien worden in een verhoogde zichtbare en onzichtbare politieaanwezigheid.   

Ook een verdere psychosociale ondersteuning voor de leerlingen van de secundaire scholen die er nood aan hebben, wordt aangeboden.  

Wie meer kan vertellen of beelden maakte, wordt verzocht zich zo snel mogelijk te melden via opsporingen@police.belgium.eu of het gratis nummer 0800/30300.    

Labels