Actie 14/02/17

In het kader van het kanaalplan werd op 14/02/2017 van 06u30 tot 08u30 een actie georganiseerd door de lokale politie van Zaventem en dit in samenwerking met de lokale politie van Montgomery, lokale politie Wokra, de federale politie en de douane.Hierbij werd de nadruk gelegd op het aantreffen van personen die illegaal in het land verblijven of niet geregistreerd staan in België alsook naar personen die zich verplaatsen met buitenlandse kentekenplaten.

Er werd nazicht gedaan naar wapens en verdovende of stimulerende middelen.Er werden in totaal 136 voertuigen en 150 personen gecontroleerd. 58 personen werden onderworpen aan een ademtest. Hierbij werd 1 rijbewijs ingehouden voor 6 uur.Door de douane werden 4 processen-verbaal opgesteld voor een bedrag van om en bij de 14.000 euro. Deze bedragen dienden onmiddellijk betaald te worden. De politie heeft eveneens 2 fiscale processen-verbaal opgesteld.

Tevens werden er processen-verbaal opgesteld voor een niet-verzekerde voertuig (2), een niet ingeschreven voertuig (2), geen drager identiteitskaart (2), geen drager rijbewijs (3), geen houder rijbewijs (1), vervallen technische keuring (4), geen drager gordel (1) en 3 processen-verbaal van waarschuwing.Er werden in totaal 5 voertuigen in beslag genomen inzake verschillende verkeersinbreuken. Het controledispositief vond plaats op de Woluwedal - Hippokrateslaan - Lenneke Marelaan te 1932 Sint-Stevens-Woluwe en 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe.