Volg ons op twitter !!

Volg ons op twitter.com/pzzaventem

 images 1

Onze politiezone

nedpollok

 

Hoogstraat 20
1930 Zaventem
T: 02 719 10 10
F: 02 719 10 00

Meer contact informatie

De wijkagent Nossegem laat weten dat er een klein knuffeldier werd gevonden op de Mechelsesteenweg. De eigenaar kan zich melden op 02/719.10.10, vragen naar de wwijkagent Nossegem.

Bron: wijkwerking

ZAVENTEM: De zomervakantie loopt stilaan op haar einde. De start van het nieuwe schooljaar komt dichterbij. Een veilige schoolomgeving is essentieel om alle schoolgaande kinderen op een veilige manier naar school te laten gaan. Ook de Lokale Politie van Zaventem werkt mee aan een veilige schoolomgeving. Zoals steeds zullen de wijkagenten gedurende het ganse schooljaar schooltoezicht voorzien aan de scholen in hun wijk. Daarnaast zullen zij in september versterking krijgen van medewerkers van de Dienst Verkeer en Interventie. De frequentie van de controles zal hierdoor opgedreven worden. In de eerste twee weken van het schooljaar zal sensibiliserend opgetreden worden tegen foutparkeerders aan de scholen. Vanaf half september zullen alle foutparkeerders er onverbiddelijk geverbaliseerd worden. Verder zal er intensief gecontroleerd worden op gordeldracht en kinderbeveiligingssystemen. Inbreuken hiertegen zullen onmiddellijk geverbaliseerd worden. Wie de veiligheidsgordel niet draagt krijgt een onmiddellijke inning van 110 euro. Wie het kinderzitje in de wagen niet correct gebruikt krijgt een onmiddellijke inning van 165 euro. 

Denk aan de veiligheid van alle schoolgaande kinderen en houd u aan de regelgeving!   

BRON: Directie Operaties

ZAVENTEM: Op 25/08/2015 hield de Lokale Politie Zaventem tussen 15:00 uur en 20u00 uur een controleactie op de bussen van De Lijn. Dit op de buslijnen tussen Brussel en Leuven. Deze actie werd op poten gezet in samenwerking met de controleurs van de vervoersmaatschappij De Lijn.

De controleurs van De Lijn controleerden nauwgezet of alle reizigers over een geldig vervoersbewijs beschikten. Anderzijds werden personen die geen geldige identiteitsdocumenten konden voorleggen grondiger gecontroleerd door de politie. 

In totaal werden er 594 reizigers gecontroleerd. 16 reizigers werden betrapt zonder of met een frauduleus vervoersbewijs. Daarnaast werden vier illegalen onderschept. Zij werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. 

Lees meer →

 

In het kader van de langdurige werken op de Woluwedal (R22) tussen de kruispunten met de Bevrijdingslaan en de Leuvensesteenweg, werden deze nacht de beide kruispunten gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer op de Woluwedal kan door op één rijstrook in beide rijrichtingen. Het verkeer op de Leuvensesteenweg kan de Woluwedal niet dwarsen.

Lees meer →