Volg ons op twitter !!

Volg ons op twitter.com/pzzaventem

 images 1

Onze politiezone

nedpollok

 

Hoogstraat 20
1930 Zaventem
T: 02 719 10 10
F: 02 719 10 00

Meer contact informatie

Kijk ook eens naar:

http://www.politie.be/fed/nl

 

De algemene snelheidsbeperking tot 90 km per uur op de openbare wegen buiten de bebouwde kom werd ingevoerd in 1971 en bleef sindsdien ongewijzigd. De ruimtelijke structuur in Vlaanderen daarentegen veranderde ondertussen wel enorm en daarom was er op heel wat wegen buiten de bebouwde kom al een snelheidsbeperking tot 70 km per uur ingevoerd, die werd aangegeven met verkeersborden. Vanaf 1 januari 2017 zal op de Vlaamse wegen buiten de bebouwde kom een algemene snelheidslimiet van 70 km per uur gelden. Hiermee wil Vlaanderen de verkeersveiligheid vergroten én het aantal verkeersborden langs de weg verminderen. Kijk Uit verduidelijkt het een en ander.

Bron: Federale Politie

Vechtpartij bewoners asielcentrum

 ZAVENTEM: Op 27/10/2016 kreeg de lokale politie van Zaventem rond 11u40 melding van een vechtpartij op de Excelsiorlaan tussen bewoners van het tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers.

Er heeft deze middag een vechtpartij plaatsgevonden tussen twee groepen asielzoekers. Hierbij waren in totaal tien bewoners van het centrum betrokken.

Aanleiding van de vechtpartij was een incident van gisterenavond tussen vier bewoners. Toen was er een dispuut rond de voedselverdeling bij het avondeten. Na het avondeten, wanneer de bewoners even buiten gingen werd een van hen, een Afghaan, aangevallen door drie medebewoners van een andere nationaliteit. De drie daders werden gisterenavond reeds opgepakt, hebben de nacht in de politiecel doorgebracht en mochten, na beslissing van het parket, vanmorgen terug beschikken. Zij kregen evenwel deze ochtend onmiddellijk een sanctie van Fedasil: onmiddellijke uitsluiting van het Asielcentrum te Zaventem. Zij werden, zoals de procedure het voorschrijft, deze ochtend op straat gezet, kunnen zich vervolgens aanbieden aan een ander opvangcentrum en dienen na zeven dagen zich opnieuw aan te melden aan de centrale dispatching van Fedasil voor een verdere beslissing.

Lees meer →

Vanochtend werd een 22-jarige bewoner uit Zaventem gevat door de lokale recherche PZ Zaventem.

Hij had nog een openstaande gevangenisstraf van 20 maanden staan gezien hij zijn opgelegde werkstraf maar gedeeltelijk had uitgevoerd.

De man was in 2015 veroordeeld voor afpersing en verboden wapendracht.

Hij werd meteen overgebracht naar de gevangenis van Vorst.