Vragen over Corona.

Iedereen heeft momenteel veel vragen over het coronavirus.  We proberen jullie hier zo veel en zo snel mogelijk een antwoord op te geven, maar kijk zeker ook eens op www.info-coronavirus.be.  Op deze website staan al heel wat vragen en antwoorden gebundeld.

Poster corona

Een veel gestelde vraag is, heb ik een mondmasker nodig?

Mondmaskers bieden bescherming voor twee groepen personen:

  • De patiënt.
  • De zorgverlener of andere personen die de patiënt verzorgen.

Het is dan ook belangrijk dat de mondmaskers voorbehouden worden voor deze twee doelgroepen.

Als u gezond bent, heeft het geen zin om een mondmasker te dragen.  Een goede basishygiëne blijft het belangrijkste om u en uw omgeving te beschermen tegen besmetting.  Volg zeker de aanbevelingen zoals zoveel mogelijk thuis blijven op momenten dat u niet moet werken en houd altijd anderhalve meter afstand van anderen.  Dit is de beste remedie om zelf gezond te blijven en de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Indien u meer informatie wenst over de verschillende soorten mondmaskers, kijk dan zeker even via deze link.  Ook hier kan u nog wat uitleg over het gebruik van mondmaskers vinden.

Het is ook belangrijk dat de informatie bij iedereen terecht komt.  Aarzel dus zeker ook niet om de informatie op een verantwoorde manier te delen met buren, familie, vrienden of kennissen die geen toegang hebben tot internet. 

Bent u of kent u iemand die de Nederlandse taal niet voldoende machtig is, neem dan hier zeker eens een kijkje. 

Labels