Gauwdiefstal

Geniet op een terras van de eerste zonnestralen,

maar laat de gauwdief zelf zijn rekening betalen!

De lente hangt in de lucht en dan trekken we er met zijn allen op uit. We ontspannen bij een hapje of een drankje maar we worden nonchalant! Portefeuilles en gsm's verdwijnen achteloos in een broekzak, handtassen hangen vaak aan de rugleuning van de stoel zonder dat we er zicht op hebben. Nochtans zijn handtassen het doelwit bij uitstek van gauwdieven. Zorg er steeds voor dat jouw (hand)tas binnen oog- en handbereik blijft.

Met een tashanger heb je een wapen tegen gauwdieven.

De tashanger is eenvoudig in gebruik: je legt de cirkel met de antislipzijde op de tafel met de cartoon zichtbaar naar boven. Daarna kan je jouw tas aan de haak onder de tafel hangen. Deze hangt nu netjes binnen handbereik en is minder grijpbaar voor dieven. Ook je aktetas, winkeltas of rugzak kan je aan deze haak hangen. Zorg er wel voor dat je de haak niet overbelast (max. 4kg)!

Word je toch bestolen? Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie!

De provincie Vlaams-Brabant heeft een stappenplan uitgewerkt om je een handje te helpen. Op de informatiekaart

Help, alles weg! staat beschreven welke stappen je moet ondernemen om de belangrijkste documenten te blokkeren of opnieuw aan te vragen. De informatiekaart is te verkrijgen in uw gemeentehuis of politiekantoor. Ook de tashanger kan je aanvragen bij de lokale politie of preventiedienst.

Meer informatie: www.vlaamsbrabant.be/gauwdiefstal

dmv.preventie@vlaamsbrabant.be of 016/26 78 01

Labels