shutterstock 178515767 1 

Tips tegen gauwdieven op festivals

Deel geen foto’s van uw ticket op sociale media

Zo vermijd u dat de streepjescode op uw ticket gekopieerd en gebruikt wordt waardoor u zelf niet meer naar binnen kan.

Gebruik uw bankkaart

Beperk de hoeveelheid cash geld en gebruik zo veel mogelijk uw bankkaart. Indien u toch cash geld wil meenemen, kan u een veiligheidstasje dragen onder uw kledij. Hier kan u uw geld in opbergen. Hou uw toegangsticket klaar, zodat u in de mensenmassa uw portefeuille niet hoeft uit te halen.

Laat overbodige zaken thuis

Waardevolle spullen bewaart u beter niet in uw tent. Het openen van een ritssluiting is een fluitje van een cent.  Laat ze thuis of leg ze in een locker.

Noteer uw IMEI-nummer

Via *#06# kan u het IMEI-nummer van uw gsm, smartphone of tablet opvragen. Dit nummer heeft u nodig om het toestel te blokkeren bij verlies of diefstal en bij de aangifte van diefstal van het toestel aan de politie. Bewaar het dus goed.

Beveilig uw telefoon met een wachtwoord

Een voldoende veilig wachtwoord kan voorkomen dat uw gestolen toestel wordt gebruikt. Dit kan tevens een ontradend effect hebben om het toestel te stelen.

Let wel op voor shouldersurfing. Daarbij kijkt een dief over uw schouder mee om uw wachtwoord achterhalen. Toets het dus steeds discreet in.

Gebruik een app om je smartphone te beveiligen en traceren

Er bestaan apps die uw toestel kunnen terugvinden bij verlies of diefstal. Soms kan u deze apps zelfs vanop afstand installeren.

Elk mobiel besturingssysteem biedt een eigen oplossing om uw toestel terug te vinden. Vaak laten die apps zelfs toe om op een kaart te zien waar uw toestel zich bevindt, kan u de inhoud vanop afstand wissen en berichten laten verschijnen op het vergrendelingsscherm.

Lockers op een festival? Gebruik ze!

Vaak zijn er lockers aanwezig op festivals. Leg er uw kostbare spullen in. Let er wel op dat u de sleutel niet verliest.

Openbare hotspots? Opletten geblazen!

Openbare Wi-Fi-netwerken zijn vaak minder goed beveiligd. Cybercriminelen kunnen hiervan handig gebruik maken om persoonlijke informatie te achterhalen. Vermijd dus bankverrichtingen of het delen van vertrouwelijke info via openbare hotspots. Geef de voorkeur aan mobiel internet

 

Voor meer info klik hier

 

In de nacht van 23 op 24 mei hebben onze medewerkers de snelheid gecontroleerd van 235 voertuigen en 66 bestuurders gecontroleerd op het overmatig gebruik van alcohol. Van de 235 voertuigen reden er 9 te snel. Zij mogen een pv in de bus verwachten.

Van de 66 bestuurders die moesten blazen, hadden er 7 teveel op en moesten het voertuig aan de kant laten staan.

Daarnaast werd nog een voertuig in beslag genomen wegens niet in orde met de verzekering en werd er een pv uitgeschreven wegens niet in orde met de schouwing.

 

flitserGisteren 22 januari 2015 hebben onze medewerkers overdag een snelheidscontrole gehouden in de gehele politiezone. Er werd een zone 30 (schoolomgeving)gecontroleerd en twee bebouwde kommen.

Van de 461 voertuigen die gecontroleerd werden reden er 20 te snel. Zij mogen dan ook een boete in de bus verwachten.

Vanaf heden wordt aan de burger gevraagd wanneer hij een diefstalpreventieadvies voor zijn woning wil aanvragen of wanneer hij een vraag heeft voor de diefstalpreventieadviseurs, hij dit doet via een elektronisch loket van de FOD binnenlandse zaken, directie lokale integrale veiligheid (SLIV).

Via deze link http://www.diefstalpreventieadviseur.be zal de politiezone uw vraag of aanvraag toegestuurd krijgen en zal de preventieadviseur uw vraag beantwoorden of zal hij met de aanvrager contact opnemen.

Volg eenvoudig de stappen zoals aangegeven op het scherm.

 

 

 

juwelenDe federale gerechtelijke politie van Leuven heeft op 14 oktober 2014 een aantal huiszoekingen gedaan in het criminele milieu en heeft een heel aantal voorwerpen in beslag genomen die hoogst waarschijnlijk deel uitmaken van diefstallen over het ganse land.

Foto's van deze voorwerpen vind je via deze link Inbeslaggenomen voorwerpen of op de website www.politie.be /opsporingen/waardevolle voorwerpen /juwelen/ 14.10.2014.

Er zal ook nog een kijkdag georganiseerd worden.

Meent u een of meerdere voorwerpen te herkennen als uw  eigendom, neem dan contact op met de politie via het gratis nummer 0800 30300 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  
Vermeld het proces-verbaalnummer van uw aangifte van  diefstal, eventuele referentienummers en aankoopbewijzen of foto's.