Verlies of diefstal van het inschrijvingsbewijs van je wagen?

Doe zo vlug mogelijk aangifte bij de politie. Lees eerst hieronder waar je op moet letten.

Bij verlies of diefstal van het inschrijvingsbewijs is het de titularis of eigenaar van het betrokken voertuig die de aangifte moet doen. Betreft het een voertuig van een zaak, dan moet ook de eigenaar zelf of een bestuurslid de aangifte komen doen.

Breng zeker je identiteitskaart mee.

Bij de aangifte dien je het voertuig, waarvan het inschrijvingsbewijs verloren of gestolen is, mee te brengen. Kan dat niet? Lees hieronder wat je moet doen.

Na de aangifte ontvang je een attest dat je, eventueel via tussenkomst van je verzekeringsagent, aangetekend opstuurt naar de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Meer informatie vind je op de website van de FOD Mobiliteit en vervoer.

We kunnen enkel een aangifte noteren en een attest afleveren indien een politieambtenaar het chassisnummer én de kilometerstand heeft gecontroleerd. 

Is het voertuig nog rijvaardig?

Breng het voertuig mee naar het politiekantoor wanneer je aangifte komt doen.

Is het voertuig niet rijvaardig en staat dit gestald in Diest of Scherpenheuvel-Zichem?

Bel dan met onze politiepost (hoofdcommissariaat Diest op 013 35 05 00 of wijkcommissariaat Scherpenheuvel-Zichem op 013 78 08 10). Dan komt onze politiepatrouille langs op de plaats waar het voertuig staat voor de controle van het chassis en de kilometerstand.

 

Is het voertuig niet rijvaardig en staat dit gestald in een andere stad of gemeente?

Dan kan je aangifte doen bij de politie van die gemeente. Doe je toch liever aangifte bij PZ Demerdal-DSZ? Druk dan het document af dat je hier als bijlage vindt en laat het invullen en ondertekenen door de politie van de gemeente waar je voertuig staat. Breng het document mee naar je afspraak bij PZ Demerdal-DSZ.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Demerdal-Dsz via het contactformulier of telefonisch via 013 35 05 00.