Je hebt onterecht een parkeerretributie of parkeerboete gekregen?

Verschil retributie - boete

De politie schrijft boetes uit voor inbreuken op het verkeersreglement. Voor inbreuken op de zogenaamde gedepenaliseerde parkeerreglementeringen (bv. betalend parkeren, blauwe zone, parkeerkaart/bewonerskaart) worden retributies uitgeschreven. Dit kan zowel door de politie, de gemeente als door een privé-bedrijf.

In Diest

De parkeercontrole in zowel de blauwe zone als de betalende zone is in Diest in handen van parkeerwachters van een privé-bedrijf. Meer info vind je op de website van de stad Diest.

De politie verbaliseert voor inbreuken op het verkeersreglement: bv. parkeren op het voet- of fietspad,... Je kreeg een parkeerboete van de politie? Je kunt bezwaar indienen door het antwoordformulier dat bij het proces-verbaal zit in te vullen en terug te sturen.

In Scherpenheuvel-Zichem

In Scherpenheuvel-Zichem worden alle parkeercontroles uitgevoerd door de politie. Voor een onterechte retributie, neem je contact op met de gemeente.

Je kreeg een parkeerboete van de politie? Je kunt bezwaar indienen door het antwoordformulier dat bij het proces-verbaal zit in te vullen en terug te sturen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Demerdal-Dsz via het contactformulier of telefonisch via 013 35 05 00.