Uitnodiging start project woninginbraken - zaterdag 21 oktober om 18 uur

Op zaterdag 21 oktober zal er één van de grotere controle-acties binnen het project woninginbraak van PZ Demerdal-DSZ plaatsvinden. Indien u interesse hebt, nodigen we u graag uit om in real time beelden te komen maken van het dispositief op het kruispunt Schransstraat-Mannenberg in Scherpenheuvel-Zichem om 18 uur. De korpschef zal aanwezig zijn om een korte toelichting te geven over het project woninginbraken.

Graag een mailtje naar pz.demerdal.korpschef@police.belgium.eu indien u aanwezig zult zijn.

 

De donkere dagen komen er weer aan. Elk jaar stellen we dan een stijging in het aantal inbraken vast. Veel inbraken gebeuren in de vooravond, wanneer het begint te schemeren.

Politiezone Demerdal-DSZ organiseert daarom een aantal acties specifiek gericht op woninginbraken. Politiepatrouilles houden extra toezicht op inbraakgevoelige plaatsen op tijdstippen wanneer inbrekers het meest actief zijn.

Daarnaast houdt de politie regelmatig speciale grotere controle-acties, waarbij niet alleen op rijden onder invloed wordt gecontroleerd, maar ook op de aanwezigheid van bijvoorbeeld inbrekersmateriaal in de wagen.

Oproep aan de burger:

Jij kunt als burger ook helpen: een melding van verdachte zaken kan een inbraak voorkomen of de missing link zijn om een diefstal op te helderen. Bij een inbraak zal de politie een buurtonderzoek doen: ze gaat langs bij de huizen in de buurt en vraagt aan de bewoners of ze iets gezien of gehoord hebben.

DUS: zie je een verdachte persoon of een verdacht voertuig? Bel onmiddellijk de politie op het nummer 101! Probeer het voertuig of de persoon zo goed mogelijk te beschrijven (noteer zeker de nummerplaat, kledij, haarkleur, lengte, merk en kleur van voertuig, welke richting ging men uit, …).

Labels