Persbericht van 27 november 2023

Oplichting  via internet

Op 24 november 2023 diende een 63-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem bij de politiezone Demerdal een klacht in tegen onbekenden die zijn bankrekening geplunderd hadden via internet.

Het slachtoffer had een SMS gekregen, zo gezegd afkomstig van Cardstop, met de vraag te bellen naar de helpdesk. Toen hij dit deed, kreeg hij een aantal instructies die hij opvolgde. Op een bepaald moment diende hij zijn creditkaart in de kaartlezer te stoppen en moest hij een reeks cijfers die hem over de telefoon meegegeven werden inbrengen en vervolgens zijn pincode intoetsen.

Toen hij later zijn bankrekening checkte, omdat hij onraad rook, stelde hij vast dat er om en bij de € 19.000 van zijn bankrekening gehaald was. Zijn bank slaagde erin om ongeveer de helft hiervan te recupereren.

De politiezone Demerdal onderzoekt deze feiten en herinnert eraan dat banken of cardstop nooit of te nimmer uw pincode vragen. Als deze vraag gesteld wordt over de telefoon heb je te maken met oplichters.

 

Verkeersongeval met zwaargewonde te Diest

Op 24 november 2023 omstreeks 18.00 uur vond op de Diestersteenweg te Diest een verkeersongeval plaats waarbij een auto twee geparkeerde  voertuigen aanreed.

De bestuurder, een 22-jarige man uit Mechelen, werd zwaar gewond overgebracht naar UZ Gasthuisberg. Vermoedelijk is hij onwel geworden en raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt.

De politiezone Demerdal deed de nodige vaststellingen en het Parket te Leuven stelde een verkeersdeskundige aan.

Gevaarlijk vandalisme aan de Basiliek van Scherpenheuvel

Op zaterdag 25 november 2023  's morgens hebben onverlaten aan de ingang van de Basiliek van Scherpenheuvel takken en kaarsen in brand gestoken. De brand kon geblust worden zonder  tussenkomst van de brandweer en zonder dat er schade  aangericht werd. Het is niet de eerste keer dat zulke zaken gebeuren in de buurt van de basiliek, eerder hebben rondhangende jongeren al vuilnisbakken in brand gestoken.

De politiezone Demerdal neemt deze feiten zeer ernstig en stelt een grondig onderzoek in.



MM

 

 

Labels