Persbericht van 25 oktober 2023

De interventieploeg van PZ Demerdal merkte gisteren 24 oktober 2023 te Diest een frans voertuig op. De aandacht van de inspecteurs werd getrokken door de slechte staat van het voertuig en zij besloten het voertuig te doen stoppen en over te gaan tot een controle.

Het voertuig werd bestuurd door een Roemeen uit Sint Joost ten Node (Brussel).

Gezien betrokkene ingeschreven is in België kan hij enkel gebruik maken van een voertuig dat hier ingeschreven is. De bestuurder mag zich verwachten aan een fiscaal proces-verbaal omdat dit voertuig niet op correcte wijze is ingevoerd en een proces-verbaal omdat dit voertuig niet ingeschreven was en dus geen Belgische nummerplaat droeg.

Hij legde bovendien een positieve speekseltest af met als gevolg dat zijn rijbewijs ingetrokken werd voor de duur van 15 dagen.

Het gebeurt meer en meer dat nieuwe inwoners "vergeten" hun buitenlands voertuig op correcte manier in te voeren. De politiezone Demerdal zal tijdens haar normale patrouilles en tijdens acties met diverse inspectiediensten bijzondere aandacht besteden aan deze problematiek.

MM

Labels