Persbericht van 19 juni 2023

Gevaarlijk rijgedrag op parking te Diest

Op zaterdag  17 juni, kort voor middernacht, kreeg de politiezone Demerdal een melding  dat op de parking van een winkelcentrum op de Leuvensesteenweg te Diest jongeren op een gevaarlijke manier aan het rijden waren met hun auto.

Ter plaatse stelde  de interventieploeg vast dat een auto roekeloos aan het rijden was.

Het reed tegen hoge snelheid en maakte cirkels met gierende banden, het zogenaamde driften.

Achter het stuur zat een jongeman uit Geetbets, hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Het voertuig werd geïmmobiliseerd. Er werd proces-verbaal opgesteld voor de jonge bestuurder. De politiezone Demerdal onderzoekt verder of de eigenaar van het voertuig ook niet in overtreding is. Het is namelijk verboden je wagen toe te vertrouwen aan iemand zonder rijbewijs.

Incident op een autobus van de Lijn te Scherpenheuvel-Zichem

Op 18 juni omstreeks 15.00 uur, op de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem ontstond een incident tussen een chauffeur van de Lijn. Toen drie allochtone jongeren de bus opstapten bleek één  van hen niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs.

Toen de chauffeur deze hier attendeerde en uitnodigde een ticket te kopen, werden de jongeren agressief. Er werd tegen de klapdeur van de bus getrapt, die beschadigd werd, waarna zij de bus verlieten.

Een getuige slaagde erin foto's te nemen van het incident.

De politiezone Demerdal onderzoekt de feiten.

MM



 

Labels