Persbericht van 19 juli 2023

Zomerse verkeersactie in de  politiezone Demerdal

Het verkeersteam van de politiezone Demerdal heeft gisteren, 18 juli 2023, met zes medewerkers een verkeersactie gehouden.

Op drie verschillende locaties werd een snelheidscontrole gehouden. In de Nieuwstraat te Testelt bleek dat ongeveer 20 % (34/165)  te snel reed, In de Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem reden 60 van de 552 gecontroleerde voertuigen te snel, ongeveer 10 % dus en op de Halensebaan te Diest 129 van de 455 voertuigen. Met 28 % lag op deze locatie de overtredingsgraad het hoogst.



Tijdens  controles, waarbij voertuigen staande gehouden werden in de Pastorijstraat (Scherpenheuvel-Zichem), op de Turnhoutse baan  en de Leuvensesteenweg te Diest zijn enkele opmerkelijke inbreuken vastgesteld.

Naast de gebruikelijke inbreuken inzake gordeldracht en gebruik van gsm werd bij een fietser een positieve drugtest afgenomen en  werd een bromfietser gecontroleerd. De opgedreven bromfiets kon een snelheid halen tot 99 km/hr.



Tot slot werden twee voertuigen aangetroffen, in het eerste voertuig zaten 8 personen, in plaats  van de de toegestane 5, in het andere voertuig 6 mensen ipv 5.



Er werden drie voertuigen getakeld, een man uit Lummen reed, terwijl zijn rijbewijs ingetrokken was, een voertuig bleek niet-verzekerd, een derde bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben.



De nodige onmiddellijke inningen en processen-verbaal werden opgesteld.

De politiezone Demerdal blijft deze controles verder zetten, ook in de vakantieperiode.

MM



 

 

Labels