Persbericht van 18 januari 2024

Sneeuwpret en -ellende in Diest en Scherpenheuvel-Zichem

De hevige sneeuwval gisteren 17 januari, mag dan voor veel sneeuwpret zorgen, maar voor de hulpdiensten betekent het extra werk. Denk maar aan de strooidiensten, de brandweer maar ook de politie heeft met dit weer zijn handen vol.

Zo ook in de politiezone Demerdal. De ploegen moesten 11 keer uitrukken voor een auto die van de weg geraakt was en een ongeval met blikschade veroorzaakt had. Er vielen gelukkig geen gewonden.



In Diest waren de slagbomen van de spoorweg, ter hoogte van de Diestsebaan/Zelemseweg door een technisch defect naar beneden gedurende een periode van ongeveer drie uur. De meeste bestuurders reden braafjes om, maar een aantal onder hen zag op tegen de omweg en slalomde tussen de neergelaten slagbomen.



In Diest en in Scherpenheuvel-Zichem werd melding gemaakt dat jongeren met hun wagen op de  vier verschillende parkings aan het driften waren. De gladde ondergrond zorgt hier ongetwijfeld voor een extra kick, maar maakt het ook extra gevaarlijk. Zeker wanneer achter de wagen een slee hangt.

Aan de Halve Maan te Diest bekogelden een aantal jongeren bussen van de lijn en passerende auto's met harde sneeuwballen.

Nog aan de Halve Maan meldde een bezorgde dierenliefhebber aan de politiezone Demerdal dat hij gezien had dat een zwaan vastgevroren zat in de vijver. De brandweer slaagde erin het dier te bevrijden.



MM