Persbericht van 18 december 2023

Inbrekers op pad in Diest

Het voorbije weekend zijn inbrekers op pad geweest in Diest. Op 6 verschillende plaatsen, Vossellaan, Postbaan, Kapellenhuisstraat, Hezestraat (in twee woningen) en de Hezerheiweg werd ingebroken. De dieven kregen telkens toegang door een raam te beschadigen. Opmerkelijk hierbij is dat de feiten niet 's nachts plaatsvonden, maar in de late namiddag of de vroege avond.

De politiezone Demerdal onderzoekt deze feiten en herinnert er aan dat de preventiedienst van stad Diest gratis een adviseur ter plaatse stuurt om te bekijken hoe inbraakveilig je woning is. Een aantal praktische tips, met soms eenvoudige ingrepen, kunnen er voor zorgen dat inbrekers minder makkelijk je woning kunnen binnendringen.

 

BOB-actie in de politiezone Demerdal

De politiezone Demerdal heeft dit weekend deelgenomen aan de eindejaars BOB-campagne. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden op vier verschillende plaatsen in Diest en Scherpenheuvel-Zichem voertuigen staande gehouden en de bestuurders aan een alcoholtest onderworpen.

In totaal werden 455 bestuurders aan een samplingtest onderworpen.

In totaal werden 8 bestuurders aangetroffen die onder invloed van alcohol bleken te zijn, 7 mannen en één vrouw. Rijden onder invloed van drank, dan denkt men vaak aan jongeren die in het weekend uitgaan. De cijfers van deze actie geven echter een ander beeld, al de betrapte personen hadden een leeftijd tussen de 41 jaar en de 69 jaar.

Proficiat voor de jongeren dus, met uitzondering van één negentienjarige jongeman die reed onder de invloed van THC (drugs).



Tijdens deze actie werd eveneens een niet-verzekerd voertuig aangetroffen, twee voertuigen die niet ingeschreven waren en werd een getuned voertuig aan de kant gezet.

Al deze bestuurders mogen zich verwachten aan een gepaste sanctie, gaande van een boete tot een rijverbod.

De politiezone Demerdal zet haar controleacties tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode verder en hoopt dat iedereen BOBS-gewijs feest.

MM

 

Labels