Persbericht van 13 augustus 2023

Ernstig verkeersongeval te Scherpenheuvel-Zichem

Op zaterdag 12 augustus 2023 omstreeks 16.30 uur vond een ernstig verkeersongeval plaats te Scherpenheuvel-Zichem Mannenberg (N10) ter hoogte van het kruispunt met de Vossenweg.

Een bestuurder van een personenwagen kwam van de Vossenberg en stopte aan het kruispunt met de Mannenberg. De bestuurder verleende voorrang aan twee auto's en draaide dan de N10 op. Hij had de intentie richting Scherpenheuvel-Zichem te rijden.



Het kwam tot een botsing met een moto die naar Aarschot reed. Er ontstaat een vuurbal door de impact van de auto op de moto.

De bestuurder van de moto en de passagier werden weg gekatapulteerd en kwamen met een zware smak op de grond terecht.

Beide mannen, allebei uit het naburige Messelbroek werden hierbij ernstig gewond en werden in kritieke toestand overgebracht naar het AZ te Leuven.

De personenwagen werd bestuurd door een man uit Affligem. In dit voertuig zaten eveneens zijn vrouw en een negenjarige zoon. De inzittenden van dit voertuig werden licht gewond.



Brandweer, politiezone Demerdal, de magistraat van het Parket te Leuven en een  verkeersdeskundige kwamen ter plaatse en deden de nodige vaststellingen.

De N10 werd in beide richtingen voor enkele uren afgesloten.



De bestuurder van de personenwagen, een veertigjarige man uit Affligem legde een positieve drugtest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

MM

Labels