Persbericht van 12 juni 2023

Politie : Zorgen voor veiligheid of crisismanager sociale problemen ?



De hoeveelheid aan politietussenkomsten  geeft een indicatie over de kwetsbaarheid van veel mensen in onze huidige maatschappij.

Het dieptepunt voor de politiezone Demerdal het voorbije weekend was een man die zich verschanst had in zijn woning. Gelukkig kon dit incident beëindigd worden zonder bloedvergieten.



Daarnaast waren er dit weekend nog tal  van interventies met een sociale achtergrond:



Op  vrijdag 09 juni 2023 meldt een dame uit Scherpenheuvel-Zichem dat zij en andere buurtbewoners bedreigd worden door een man met een agressieve staffordhond.

Omstreeks 18.30 uur melden wandelaars dat in de Hasseltsestraat te Diest een vermoedelijke druggebruiker mensen aanspreekt en om geld bedelt.

In een wijk te Okselaar (Scherpenheuvel-Zichem) vonden gans het weekend politie-interventies plaats bij één gezin.  Een jonge man zou de betrokken familie ondanks een contactverbod blijven lastig vallen. Volgens alarmeert de betrokken familie ten onrechte de politie.

Om 20.00 uur wordt de politiezone Demerdal opgeroepen voor een koppel dat in het centrum van Diest  mensen aanklampt en om geld vraagt omdat ze dakloos zijn.



Op zaterdag 10 juni 2023 om 01.38 uur zorgt een koppel, wonende te Schaffen (Diest) voor overlast. Zij hebben relatieproblemen en wensen deze op te lossen. Voorlopig zonder veel succes, maar wel met de nodige herrie.

Ongeveer tegelijkertijd, maar dan in Zichem maakt een samenwonend koppel ruzie in hun woning.

De man, dronken en in zijn bed liggend vraagt aan de toegesnelde politieploeg constant een pint bier.

Op zondag 11  juni 2023 om 11.35 uur meldt een dame dat haar hond aangevallen werd door een staffordhond in de losloopweide te Averbode. Toen zij het hondenbaasje hierover aansprak kreeg zij enkele beledigingen naar het hoofd geslingerd.

Om 18.55 gaf  een man zijn ex-werkgever een kopstoot. Deze had zich aan zijn woning aangeboden en vroeg de tankkaarten van het bedrijf terug.

Om 23.37 uur belt een dronken man naar de politiezone Demerdal. Hij eist dat de politie onmiddellijk actie onderneemt tegen zijn zus die stomdronken bij haar thuis zit met een jong kind.

Om 23.49 uur rukt de politiezone Demerdal uit, samen met de medische diensten. De dochter des huize dreigt er mee zelfmoord te plegen. Tijdens het gesprek dat de ambulanciers met haar aangaan, probeert zij enkele dafalganpillen in te slikken. Zij is overgebracht naar AZ Diest.

Omstreeks middernacht wordt gemeld dat een man jonge meisjes lastig valt en oneerbare voorstellen doet in een café te Diest.

En tot slot zal een café in het centrum van Scherpenheuvel de nachtrust van de buurt verstoren.



Oh ja, de wielerkoers Dwars door het Hageland is doorgegaan zonder  problemen en ook op het Provinciaal Domein de Halve Maan bleef het ganse weekend rustig.

MM







 

Labels