Persbericht van 11 december 2023

Woord van dank

De politiezone Demerdal dankt iedereen die steunbetuigingen heeft geuit als gevolg van het incident van vrijdag waar vijf medewerkers gewond werden.

Diefstal aan supermarkt te Testelt

Een 88-jarige dame die  zaterdag haar boodschappen deed in een supermarkt te Testelt had de indruk dat een man die achter haar stond aan de kassa mee over haar schouder keek toen zij haar pincode intikte bij het betalen.

Toen zij betaald had en de supermarkt verliet werd zij aangesproken door een andere man, die haar afleidde.

Vervolgens werd de deur  van de auto opengetrokken, haar handtas vastgegrepen en werd de bankkaart eruit genomen. En de twee mannen verdwenen dan, ieder in een verschillende richting.

Er bleek meer dan € 1.000,00 van haar rekening afgehaald op korte tijd.

De politiezone Demerdal onderzoekt deze feiten en hoopt de daders te identificeren op basis van de camerabeelden van de supermarkt.



Verdacht voertuig te Diest

Op zondagmorgen, omstreeks 10.00 uur kreeg de interventieploeg van politiezone Demerdal een oproep van een verdacht voertuig dat geparkeerd stond op de Diestsersteenweg te Diest.

De toegesnelde interventieploeg trof een Audi aan, schuin geparkeerd, met de lichten aan. In de wagen, achter het stuur zal een slapende man. 

Toen de inspecteurs deze wilden controleren weigerde deze alle medewerking en stelde zich agressief op. De hulp van een tweede ploeg en bijstand van enkele omstaanders bleek nodig om de man tot bedaren te brengen.

In het handschoenenkastje van de wagen werd een zakje met cannabis aangetroffen.

De bestuurder, een 27-jarige man uit Zutendaal werd gearresteerd en kreeg een proces-verbaal voor drugsbezit.



MM

 

 

 

Labels