Persbericht van 07 maart 2024

GSM-manipulatie achter het stuur
 

De laatste dagen zijn  er in het arrondissement Leuven verstrengde controles op overtredingen inzake het gebruik van een GSM achter het stuur. Niet alleen het bellen tijdens het rijden (niet-handsfree uiteraard) maar ook het louter vasthouden van een electronisch toestel tijdens het rijden is een derdegraadsovertreding. Het wordt bestraft met een geldboete van € 174,00 en € 10,02 administratieve kost en bovendien heeft het politieparket besloten over te gaan tot de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor een periode van 15 dagen voor de overtreders.

De interventieploegen en de andere patrouilles van de politiezone Demerdal werd dan ook gevraagd, tijdens hun normale werk, aandacht te besteden aan dit probleem.

Gisteren 06 maart 2024 werden op enkele uren tijd 15 bestuurders in overtreding bevonden. Een vrachtwagenbestuurder uit Wit-Rusland, eentje uit Polen, samen met 13 bestuurders van personenwagens kregen dus een boete en een rijverbod van 15 dagen.

Ongeveer de helft van de overtreders beseften dat zij in de fout waren. Sommige bestuurders zijn zich blijkbaar nog niet bewust van hun gevaarlijk rijgedrag.


Deze controles gaan de volgende dagen en weken verder gezet worden.

MM
 

Labels