Persbericht van 06 juni 2023

Alcohol en drugs in Diest en Scherpenheuvel-Zichem

Heb je drugs of alcohol gebruikt dan kruip je niet achter het stuur van je wagen. Dit lijkt een evidentie, omdat ondertussen iedereen weet dat het gebruik van dergelijke middelen de kans op een ongeval gevoelig verhoogt.

We weten dit allemaal wel, maar gaan we zo ook te werk? Blijkbaar niet want de politiezone Demerdal heeft in de maand mei 31 bestuurders betrapt. Vijftien hadden te veel alcohol gedronken, zestien testten positief op drugs. Deze verhouding van ongeveer 50/50 geeft aan hoe toegankelijk drugs tegenwoordig zijn.

Een bloemlezing van de feiten van de laatste twee weken om dit te illustreren:

Op 28 mei werd bij een controle in de woning van een 17-jarige 2,2 gram gevonden, ook op 28 mei controleerde de interventieploeg van PZ Demerdal een 20-jarige bestuurder onder invloed van verdovende middelen.

Een dag later, op 29 mei werd een 19-jarige met een XTC-pil aangetroffen.

30 mei, een 17-jarige bromfietsbestuurder testte positief op THC.

Op 31 mei werd een bestuurder van Boom, op weg naar de Halve Maan in het bezit gevonden van cannabis. Dezelfde dag werden jongeren gecontroleerd  die op een bank in het Warandepark te Diest zaten. Onder deze bank trof de politie cannabis aan.

Tot slot op 05 juni werd een bij een nachtelijke controle van een voertuig bij een 26-jarige cannabis gevonden en enkele uren later werd een 44-jarige man gecontroleerd. Hij bleek in het bezit van cocaïne.

Een niet officiële politiespreuk luidt : "Als jullie blijven gebruiken, blijven wij controleren".

Het ziet er dus NIET naar uit dat er snel een einde zal komen aan de controles van de politiezone Demerdal.



MM

 

Labels