Persbericht van 04 september 2023

Diefstal uit kledingcontainer te Diest

Op 01 september 2023 omstreeks 16.00 uur merkte een winkelbediende op de Leuvensesteenweg verdachte handelingen op aan een kledingcontainer. Dieven stalen zakken met kleding bestemd voor een caritatieve vereniging uit deze container. Toen zij merkten dat zij betrapt werden namen zij met gierende banden de vlucht in een voertuig met Roemeense nummerplaten.

 

Rumoerig weekend in de politiezone Demerdal

Op 01 september omstreeks 21.00 uur kreeg de politiezone Demerdal een eerste oproep voor lawaaioverlast. Jongeren waren vuurwerk aan het afsteken op de Halve Maanplaats te Diest.

Het zou niet de laatste keer zijn.

Omstreeks 22.30 uur kon de interventieploeg uitrukken voor een dronken man uit Zelzate die een nachtelijk scoutsspel te Averbode verstoorde.



Op 02 september 2023 omstreeks 03.00 raakten een tiental personen met elkaar slaags op een terras  van een café in het centrum van Diest. Er werd hierbij naar elkaar gespuwd en met lichtarmatuur gegooid.

De interventieploeg van de politiezone Demerdal had haar handen vol om de gemoederen te bedaren. Gelukkig vielen er geen slagen en werd niemand gewond.

Op 03 september 2023 omstreeks 04.00 uur zorgden de bezoekers van een café in het centrum van Scherpenheuvel-Zichem voor de nodige lawaaioverlast.



Niet alleen cafés verstoren de nachtrust van de inwoners, ook enkele privéfeesten in Diest en Scherpenheuvel-Zichem lokten meldingen voor geluidsoverlast uit.



De politiezone Demerdal herinnert er aan dat nachtlawaai gestraft kan worden met een gemeentelijke administratieve sanctie.

MM

 

 

Labels