Veiligheidsmonitor 2018

Vanaf half maart kunt u als inwoner van Diest of Scherpenheuvel-Zichem een vragenlijst van de veiligheidsmonitor 2018 in uw brievenbus krijgen.

De veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's die georganiseerd wordt door de FOD Binnenlandse Zaken in samenwerking met de politie en de lokale besturen. De resultaten ervan worden gebruikt voor de nieuwe beleidsplannen van de lokale politie en de lokale besturen, die in 2019 worden opgemaakt.

Welke problemen ervaart u in uw onmiddellijke woonomgeving? Hoe ervaart u de werking van uw politie? Bent u op de hoogte van het lokale preventieaanbod? Werd u recent slachtoffer van een misdrijf? De veiligheidsmonitor bevraagt deze thema's in een grootschalige enquête. Onze politiezone heeft er samen met de gemeenten Diest en Scherpenheuvel-Zichem voor gekozen deel te nemen aan deze bevraging. We willen immers graag rekening houden met het standpunt van onze burgers over veiligheid en de werking van de lokale politie. Uw mening is belangrijk voor ons.

Vanaf midden maart zullen vragenlijsten verstuurd worden naar heel wat inwoners van onze politiezone. Indien u een vragenlijst ontvangt, betekent dit dat u toevallig geselecteerd bent via een wetenschappelijke steekproeftrekking. Deelnemen kan zowel via een papieren versie die u gratis kunt terugsturen, als via digitale weg. Uw antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. Alles wordt duidelijk uitgelegd in een begeleidende brief.

Uw medewerking is voor ons van groot belang. Op die manier kunnen wij rekening houden met wat u belangrijk vindt en het toekomstige veiligheidsbeleid afstemmen op de noden van de inwoners van onze politiezone.

De resultaten van de nieuwe veiligheidsmonitor worden begin 2019 verwacht.