Voertuig op de vlucht voor politie

Op 11 oktober 2017 merkte onze ploeg een verdacht voertuig op ter hoogte van de Hasseltsepoort te Diest. Toen zij het voertuig achterna reden, versnelde de wagen.

Het voertuig reed in de richting van de Citadellaan. Daar haalde het in over de volle witte lijn, zonder zijn richtingaanwijzers te gebruiken.

Op het ogenblik dat onze mensen langs het voertuig wilden rijden, kwam de bestuurder op het linker baanvak rijden om hen de pas af te snijden. Het voertuig draaide de Fabrieksstraat in om zijn weg verder te zetten richting Zichem, maar moest zijn rit staken aangezien het pad afgesloten was met Amsterdammertjes.

Wanneer de politiemensen wilden uitstappen, gaf de bestuurder gas in de hoop door de paaltjes te kunnen rijden. Het voertuig kwam echter tot stilstand tegen een paaltje.

2 personen werden uit het voertuig gehaald en geboeid. Eén van hen was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis en een klein verboden wapen. De andere inzittende verklaarde dat hij vluchtte omdat hij meende dat hij nog een gevangenisstraf moest uitstaan.

Het betroffen twee mannen van 22 jaar respectievelijk uit Herentals en uit Hamont-Achel