Het relaas van een verkeerscontrole dinsdag 20 september 2016

"Op een zonnige dinsdag in onze politiezone besloten enkele gemotiveerde collega's om een verkeerscontrole te organiseren, onder leiding van een zeldzaam exemplaar van het middenkader ..."

Zo luidt de aanhef van het verslag van de collega.

"Nog maar net in plaats gesteld op Schoonaerde te Diest viel ons oog op een bestelwagen van een koeriersbedrijf. Bij controle bleek er iets te veel cannabisrestanten in zijn speeksel aanwezig te zijn. Bovendien stond de man nog geseind voor een feit uit 2015 ...

Ondertussen werd aan de overzijde van de straat een personenwagen gecontroleerd. De bestuurder die ooit wel van een rijbewijs gehoord had, was de mening toegedaan dat hij eerst wat kon oefenen in het levensechte verkeersparadijs voor hij een poging ondernam om een rijbewijs te behalen. Het feit dat niemand van de vier inzittenden een veiligheidsgordel droeg kan te verklaren zijn op basis van de nog ontbrekende kennis van de wegcode.
"

Enkele uren na de afhandeling van voornoemde controles werd de bestuurder van het koeriersbedrijf opnieuw uit het verkeer gehaald. Hij had er namelijk niets beters op gevonden dan zijn werkzaamheden te hervatten.

De verkeersactie had uiteindelijk tot resultaat dat twee bestuurders hun voertuig aan de kant mochten laten staan. De nodige pv's worden opgesteld.