Hoeveel pech kan je hebben?

Een 17-jarige Diestenaar, die reeds enkele maanden kat en muis speelt met de politiediensten, reed een politievoertuig aan. Zo kon hij worden gevat en teruggebracht worden naar een jeugdinstelling.

Sinds dit voorjaar verdwijnt een 17 jarige jongen regelmatig uit een jeugdinstelling om zijn roots in Diest opnieuw op te zoeken. Dit is telkens de aanleiding tot een actieve zoektocht van de politiediensten. Hij wordt heel regelmatig her en der gesignaleerd maar weet dikwijls op het laatste nippertje te ontkomen.

Op 11 augustus '16 zette hij onze medewerkers voor schut toen hij via een raam op de eerste verdieping een pand verliet.

Na verloop van tijd heeft de zoektocht steeds tot resultaat dat we hem vatten en opnieuw overdragen aan de jeugdzorg.

Hij werd op half augustus '16 op last van de Jeugdrechter terug overgebracht naar een jeugdinstelling om korte tijd later opnieuw niet te weerstaan aan de roep van zijn roots te Diest.

Op 25 augustus '16 werd de jongen omstreeks 17u opgemerkt door een politiepatrouille in het centrum van Diest. Hij verplaatste zich met een fiets. Hij probeerde te ontkomen door kris-kras door de straten van Diest- centrum te rijden. Hij bracht hierbij verschillende andere weggebruikers in gevaar. Op een bepaald moment reed hij enkele rondjes in de onmiddellijke buurt van het rondpunt van de Hasseltsepoort. Uiteindelijk misrekende de jonge man zich op een maneuver van het politievoertuig. Hij kwam hierbij in aanrijding met de achterkant van het politievoertuig en kwam ten val. Er waren veel toeschouwers bij deze interventie. Jammer dat er zo weinig bereidheid was om een verklaring als getuige af te leggen.

De jongeman werd onder bewaking overgebracht naar het ziekenhuis dat hij na de nodige verzorging mocht verlaten. Diezelfde avond werd hij overgebracht naar een jeugdinstelling.

Labels