Arrondissementele verkeersactie te Scherpenheuvel-Zichem op 14 april 2016

De controleactie van 14 april was gericht op verkeersveiligheid en overlast, maar ging ook niet voorbij aan de fenomenen diefstal en drugs.

Er werden op verschillende tijdstippen op 2 locaties te Scherpenheuvel-Zichem controles uitgevoerd. 136 voertuigen werden gecontroleerd tussen 20u00 en 4u00. Alle bestuurders werden onderworpen aan een pre-alcoholtest en gescreend op drugs.

Aan de eerste halte, ter hoogte van de Schransstraat, werden 80 voertuigen gecontroleerd. 1 bestuurder blies hierbij positief. Er werd 1 proces-verbaal van waarschuwing voor het niet bijhebben van het verzekeringsbewijs opgesteld en 2 processen-verbaal van waarschuwing voor vervallen keuring uitgeschreven.

Aan de tweede halte, ter hoogte van het kruispunt A. Nihoulstraat - Zuidervest, werden 46 voertuigen gecontroleerd. Dit resulteerde in 1 proces-verbaal van waarschuwing voor niet-reglementaire kentekenplaatbevestiging. 2 bestuurders bliezen positief, wat voor 1 bestuurder een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen tot gevolg had.

1 team verplaatste zich tijdens de actie rond de haltes. Hierbij werden nog eens 10 voertuigen gecontroleerd en werd een automatische nummerplaatcontrole uitgevoerd. Dit resulteerde in 2 vervallen keuringen.