BOB wordt 20 jaar

Op 27 november blaast de BOB-campagne 20 kaarsjes uit. Een dag eerder werd in Diest en Scherpenheuvel-Zichem bewezen dat de campagnes nog steeds hard nodig zijn

Een beetje Bob bestaat niet is de slogan waarmee de BOB-campagne deze winter bestuurders aanzet om zonder één druppel alcohol achter het stuur plaats te nemen. Chauffeurs zullen tijdens de komende BOB-campagne vooral moeten blazen op kritieke momenten waarop het meest gedronken wordt en de meeste ongevallen met dronken bestuurders gebeuren.

De politie van de PZ Demerdal-DSZ levert hierin dagelijks inspanningen. Het aantal bestuurders dat we uit het verkeer halen op allerlei tijdstippen en locaties bewijzen dit. En toch is dit nog te weinig. De feiten van donderdag 26 november 2015 zijn hiervan het nuchtere bewijs:



Omstreeks 10u00 vond een aanrijding plaats in de Koning Albertstraat te Diest. De 40-jarige bestuurder uit Haacht wou er zijn voertuig parkeren langs de rand van de rijbaan. Hierbij verloor hij de controle over zijn voertuig en reed tegen de gevel van een woning waarbij een venster beschadigd werd.

De bestuurder legde een positieve alcoholtest af en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.



​Enkele uren later, omstreeks 12u00, krijgen onze diensten melding dat dezelfde bestuurder terug vertrokken is met zijn voertuig. Tijdens de controle onderschept een interventieploeg het voertuig in Scherpenheuvel-Zichem langs de Oude Tiensebaan. Het voertuig werd geïmmobiliseerd voor de duur van de onmiddellijke intrekking. Ten laste van de bestuurder werden verder de nodige processen-verbaal opgesteld.

​Omstreeks 19u00 die dag vond een aanrijding tussen twee kruisende voertuigen plaats op de Nieuwe Dijkstraat te Diest. De bestuurders betreffen een 56-jarige man uit Halen en een 36-jarige vrouw uit Ham. De aanrijding leidde tot ernstige verkeershinder. Eén voertuig diende getakeld te worden omwille van de opgelopen schade. De vrouwelijke bestuurder legde een positieve alcoholtest af, haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.