Er was de voorbije 24u geen verkeersactie, toch vijf bestuurders uit het verkeer gehaald.

Van donderdag 30 juli op vrijdag 31 juli hadden wij geen bijzondere verkeersactie gepland, toch werden er vijf bestuurders die onder invloed waren langs de kant gezet.

Er waren enkele collega's extra op het terrein, belast met een algemene toezichtsopdracht naar aanleiding van de kermis in Scherpenheuvel. Daar bleef het over het algemeen vrij rustig: er waren enkele schermutselingen, er waren tot in de vroege ochtend enkele tussenkomsten met betrekking tot personen die te diep in 't glas gekeken hadden en we startten een onderzoek naar signalisatieborden die blijkbaar op wandel waren. Toch werden onze ploegen niet overstelpt met oproepen en konden ze zich concentreren op het randgebeuren.

Zo controleerden zij verschillende bestuurders, waarbij er vijf al dan niet tijdelijk uit het verkeer gehaald werden.

  • Omstreeks 17u30 controleerde de interventieploeg een bestuurder langs de Bredestraat te Diest. De 21-jarige man uit Diest legde een positieve alcoholtest af.
  • Omstreeks 1u00 hield de interventieploeg een bestuurder staande langs de August Nihoulstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De 27-jarige man uit Beauvechain legde een positieve alcoholtest af.
  • Omstreeks 1u45 werd een bestuurder gecontroleerd langs de Basilieklaan te Scherpenheuvel-Zichem. De 32-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, legde een positieve speekseltest (drugs) af.
  • Omstreeks 2u30 legde een 23-jarige vrouw uit Herselt een positieve alcoholtest af tijdens een controle langs Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem.
  • Omstreeks 3u00 controleerde de ploeg een bestuurder langs de Leuvensestraat te Diest. De 17-jarige bestuurder uit Lummen legde een positieve speekseltest af (drugs).

Het rijbewijs van de bestuurders die een positieve speekseltest aflegden werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. De bestuurders die positief bleken voor alcohol dienden allen hun rijbewijs af te geven voor 6 uren.

Hiermee leverden onze medewerkers een bijdrage aan een schitterende kermisavond.