Drugskoerier opgepakt in het station te Diest.

De PZ Demerdal-DSZ levert op verschillende fronten een bijdrage aan de bestrijding van het druggebruik. Prioritair wordt de lokale drugshandel aangepakt. Dit zijn meestal langdurige gerechtelijke onderzoeken. Bij verkeersacties lopen heel wat druggebruikers en lokale handelaars tegen de lamp. Maar ook op andere locaties houden wij verdachte situaties in de gaten.

Dit vormt regelmatig de basis voor een kort opsporingsonderzoek, waarbij de beeldvorming van de drugsscene iets duidelijker wordt. Op 24 juni '15 in de vroege namiddag trokken enkele rechercheurs tijd uit om te kijken of er bekenden zaten tussen de reizigers die in het station te Diest de trein verlieten. Hun geduld werd niet lang op de proef gesteld. Hun oog viel onmiddellijk op een 32-jarige man uit Tielt-Winge, die gekend is als heroïnomaan. Nog voor zij hem konden aanspreken zien zij enkele andere druggebruikers opdagen rond het station. De samenhang van deze feiten en hun gedrag waren voldoende elementen om tot controle over te gaan.

Hierbij stelden ze vast dat de man die de trein verliet in het bezit was van 10gr heroïne. De man werd meegenomen voor verhoor en een huiszoeking op zijn adres. Dit alles maakte het voorwerp uit van een proces-verbaal dat aan het Parket te Leuven wordt overgemaakt.