Sorry aan de vele gedesoriënteerde bestuurders.

Heel wat bestuurders werden op zondag 26 mei 2015 geconfronteerd met de Sinksenkoers te Averbode. Wij zijn ons ervan bewust dat dit niet voor iedereen even aangenaam was en wij verontschuldigen ons hierbij voor de kordate manier waarop wij hen van het parcours van de wielrenners hebben verwijderd.

Diest en Scherpenheuvel-Zichem tellen tal van evenementen. Heel wat van die evenementen vereisen een bijzondere aandacht en inzet van de politie. Bij de belangrijkste gebeurtenissen zijn wij van bij de eerste voorbereiding betrokken. Ondanks de grondige voorbereiding en grote inzet van organisatoren, stadsdiensten, vrijwilligers (seingevers) en politie stellen we op het moment van het evenement dikwijls vast dat er conflicten optreden met andere weggebruikers.

Zo ook voor die duizenden weggebruikers die op zondag 25 mei 2015 als pelgrim op weg naar Scherpenheuvel of hunkerend naar een ijsje in de lekdreef op het parcours van de Sinksenkoers in Averbode terecht kwamen. Wij prijzen de organisatoren van de Sinksenkoers voor hun professionele aanpak en de energie die zij steken in hun zoektocht naar een geschikt parcours. Toch kunnen wij na afloop niet tevreden zijn over de manier waarop wij de argeloze bestuurders van het parcours moesten verwijderen, opdat wij de koers niet zouden moeten stilleggen.

Wij zijn ons ervan bewust dat wij te weinig aandacht konden besteden aan de talrijke bestuurders die wij totaal gedesoriënteerd allerlei richtingen hebben uitgestuurd. De koers is goed verlopen, maar veel andere weggebruikers zullen terecht minder aangename ervaringen overhouden aan hun rit door Averbode op Pinksteren. Dit nemen we mee naar de evaluatie en de voorbereiding van volgende evenementen, al weten we dat enige hinder nooit vermeden zal kunnen worden.