Aanrijding leidt tot aanhoudingen in drugdossier

Op donderdag 09 april '15 omstreeks 19u gebeurde er een verkeersongeval op de Halensebaan te Diest waarbij 4 voertuigen betrokken waren. Het onderzoek dat daarop volgde resulteerde in de aanhouding van twee personen in het kader van een drugsonderzoek.

Eén voertuig werd bij het verlaten van de parkeerstrook aangereden. Het aanrijdende voertuig raakte vervolgens nog twee geparkeerde voertuigen. De bestuurder (40jarige vrouw uit Hasselt) van het aangereden voertuig werd gekwetst en overgebracht naar het ziekenhuis.

Het aanrijdende voertuig bleef zwaar beschadigd achter maar de bestuurder en twee passagiers vertrokken voor de aankomst van de politie. De passagiers werden even later in de buurt aangetroffen door de PZ Demerdal-DSZ.

De bestuurder, een 35-jarige man, werd opgespoord en op maandag 13 april '15 door onze diensten opgepakt. Op 14 april '15 werd hij samen met één van de passagiers, een 30-jarige vrouw, voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven die de aanhouding bevestigde in het kader van een drugsdossier. Op vrijdag 17 april '15 handhaafde de raadkamer te Leuven hun aanhouding.