Politie vat daders op basis van goede informatie uitwisseling.

Op 20 februari '15 omstreeks 10u ging de lokale politie Demerdal-DSZ over tot de arrestatie van twee jonge mannen die de voorbije nacht op de loop waren gegaan voor de collega's van de Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De twee verdachten werden uiteindelijk overgebracht naar de Politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo omdat ze daar vermoedelijk een diefstal hadden gepleegd. Dit gebeurde op basis van de melding van een alerte bewoner. Het onderzoek kende zijn beloop door een vlotte informatie uitwisseling over de drie provinciegrenzen heen.

Op vrijdag 20 februari, werd er rond 3 uur door een patrouilleploeg van de politiezone Geel - Laakdal - Meerhout een verdacht voertuig met Engelse nummerplaat opgemerkt op de Grote Steenweg in Laakdal. Het voertuig nam de vlucht bij het zien van de politie. Na een achtervolging werd het voertuig achtergelaten in de Westelseweg. De drie inzittenden namen de benen en verdwenen in de weilanden en bosrijke omgeving. De politie-inspecteurs kregen bijstand van collega's van de eigen zone en twee ploegen van de politiezone Zuiderkempen. Een speurhond kwam ter plaatse en kon een spoor volgen richting Trichelhoek maar dat liep dood in een moerassig gebied. De verdachten konden ontkomen. De feiten werden direct gecommuniceerd met de omliggende zones.

Op 20 februari '15 rond 9u30 merkte een buurtbewoner langs de Turnhoutsebaan te Molenstede (Diest) twee verdachten jonge mannen op en verwittigde meteen de politiediensten via de 101. De mannen waren foto's aan het maken van de omgeving.

Een patrouille van de lokale politie Demerdal-DSZ trof de twee mannen inderdaad aan. Hun schoenen en kleding waren nat. Zij konden geen plausibele uitleg geven voor hun aanwezigheid en werden overgebracht naar het politiehuis te Diest voor verdere controle. Hierbij werd vastgesteld dat zij in het bezit waren van een GPS die recent gestolen werd uit een voertuig in Tessenderlo.

Tijdens het onderzoek werd het duidelijk dat deze mannen twee van de drie verdachten betroffen die in Laakdal op de vlucht waren voor de politie. Na tussenkomst van het Parket werden de verdachten door de PZ Demerdal-DSZ overgedragen aan de collega's van de PZ Beringen-Ham-Tessenderlo.