Succesvolle controle actie

Op maandag 13 oktober '14 nam onze zone deel aan een gecoördineerde actie tegen inbraken. Van 13 tot 21 uur werden 8 medewerkers van de PZ Demerdal-DSZ ingezet. Dit leverde onder andere volgende resultaten op:

  • We onderschepten op de Citadellaan te Diest een voertuig met twee Oost-Europeanen. In het voertuig met Duitse nummerplaten werden 23 flessen champagne en drie flessen whisky gevonden. De etiketten van alle flessen waren bekrast, vermoedelijk om de beveiligingssystemen van winkels te omzeilen. In het GPS-toestel van de wagen werden die dag de adressen van vijf grootwarenhuisvestigingen ingegeven. De lokale recherche van PZ Demerdal-DSZ gaat momenteel na of er in deze vestigingen alcoholische dranken werden ontvreemd. De twee verdachten werden gearresteerd. Bij de fouille bleek dat ze onder hun bovenkledij dames-badpakken hadden aangetrokken. Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek tegen de twee mannen op verdenking van diefstal en bendevorming om de verdachte elementen verder uit te spitten. De verdachten werden op dinsdag 14 oktober voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven en aangehouden. Ze verschijnen vrijdag voor de Raadkamer.
  • Eén bestuurder bleek onder invloed van drugs te sturen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken .
  • Twee niet-verzekerde wagens werden afgesleept.
  • Er werden eveneens processen-verbaal opgesteld voor bezit van kleine hoeveelheden drugs en niet geschouwde voertuigen .