Inbrekers gevat en voor de onderzoeksrechter gebracht

Samen voor veiligheid; dit is niet alleen onze slogan maar ook nu weer de realiteit!

Wakkere burgers, een alerte bewakingsagent, een gedreven speurhondgeleider van de federale politie, collega's van aangrenzende politiezones, leden van het interventiekorps van de federale politie, de interventieploegen en de rechercheurs van de PZ Demerdal-DSZ hebben er allen samen voor gezorgd dat opnieuw twee inbrekers gevat werden en voor de onderzoeksrechter geleid werden.

Op woensdag 20 augustus '14 omstreeks 2u werden bewoners op de Halensebaan te Diest gealarmeerd door verdachte geluiden. Daarop zagen zij één verdachte persoon lopen. Later werd er een diefstal uit hun voertuig vastgesteld. Op het moment dat de interventieploeg een onderzoek instelde, kwam er een inbraakmelding van de privébewakingsdienst van een auto-onderdelenbedrijf op het nabijgelegen industrieterrein te Webbekom. De interventieploegen van de PZ Demerdal-DSZ kregen versterking vanuit aangrenzende zones. Op basis van de gegevens van de privébewakingsdienst en met de steun van een speurhondgeleider van de Federale politie werd een eerste verdachte, tijdens een twee uur durende zoeking, uit een maïsveld gehaald aan de overzijde van de autosnelweg. Een tweede verdachte werd later van onder een vrachtwagen gehaald.

Het parket besliste om een onderzoeksrechter te vorderen. De twee verdachten, mannen van 24 jaar en 41 jaar van Oost-Europese afkomst, werden voorgeleid op verdenking van diefstal met braak, poging diefstal met braak en bendevorming. Ze werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.