Nieuwe motorfietsen voor politie Aarschot

Politiezone Aarschot heeft deze week twee nieuwe motorfietsen BMW F850 GS 'P' in ontvangst genomen. Later dit jaar volgt nog een derde. Dankzij de motorfietsen verhoogt onze zichtbaarheid op het terrein, maar ook voor het toezicht bij evenementen en het uitvoeren van verkeerscontroles zijn ze een pluspunt.

foto van de politie samen met de burgemeester bij de moto's

Met de start van het nieuwe schooljaar heeft ook de politiezone Aarschot nieuwe uitrusting: 2 motorfietsen (later dit jaar volgt er nog een derde).  De motoren zijn speciaal ontworpen voor de politie en betreffen een BMW F850 GS 'P'(olice), voorzien van alle wettelijke signalisatie en toebehoren alsook enkele veiligheidssystemen om de moto's zo veilig mogelijk te maken. 



Ze zullen korpsbreed ingezet worden om de zichtbaarheid van de politie op straat te verhogen. Ze vallen harder op en we ervaren dat passanten sneller teken doen om iets te vragen, dan wanneer we in de auto patrouilleren. Ook zijn we sneller gestopt en geparkeerd op smalle wegen en bijvoorbeeld aan het station voor controles. 



Daarnaast zijn deze wendbare lichte moto's een pluspunt voor begeleiding van en toezicht op evenementen (denk maar aan de carnavalstoet), schooltoezichten, controles op fietsverlichting, gordeldracht en al bellend of lezend rijden met een gsm-toestel in de hand.



Kortom, op deze manier zijn we als politie nog meer zichtbaar aanwezig op het terrein en verhoogt de aanspreekbaarheid van onze dienst.

Labels