FIETS KWIJT?

Neem een kijkje op www.gevondenfietsen.be

“Verdorie, mijn fiets is gestolen! Die zie ik natuurlijk nooit meer terug.” Een veel voorkomende reactie wanneer mensen merken dat hun fiets verdwenen is. Klinkt dit jou ook bekend in de oren? Maar wist je dat veel gestolen/verloren fietsen ook effectief worden teruggevonden? Ieder jaar halen de politiediensten en gemeenten tienduizenden fietsen op die onbeheerd werden achtergelaten. Weinig van die fietsen vinden echter hun weg terug naar hun eigenaar, omdat slechts op enkele het rijksregisternummer van de eigenaar staat. De meeste fietsen belanden dan ook in de gemeentelijke magazijnen en worden zes maanden later openbaar verkocht. Om ervoor te zorgen dat deze fietsen weer bij hun eigenaar terechtkomen, is er nu een oplossing: www.gevondenfietsen.be.

Ben jij je fiets kwijt?

Surf dan naar www.gevondenfietsen.be. Alle fietsen die onbeheerd worden teruggevonden, worden op de website geplaatst met een foto en hun belangrijkste kenmerken. Verplaatste jij je met een groenrode damesfiets met ossenkopstuur? Even klikken en je krijgt een overzicht van alle fietsen die aan deze beschrijving voldoen. Zit jouw fiets er niet tussen? Probeer dan later nog eens of schrijf je in voor de e-mailmeldingen en wij brengen je op de hoogte telkens als er een fiets wordt teruggevonden die voldoet aan de kenmerken die je opgaf.

Heb jij je fiets al laten graveren?

Elke inwoner van België heeft een uniek rijksregisternummer. Als dat nummer op het kader van je fiets staat, neemt de politie of gemeente onmiddellijk contact met je op wanneer zij je fiets onbeheerd hebben teruggevonden. Het loont dus zeker de moeite om je fiets te laten graveren: je rijksregisternummer wordt dan onuitwisbaar aangebracht op je fiets.

Praktisch? Voor het markeren van je fiets kun je in Aarschot terecht elke werkdag van 7u tot 19u, op zaterdag van 8u30 tot 12u en van 12u30 tot 17u en op zondag op afspraak in het fietspunt gelegen aan het treinstation van Aarschot.

                

Statieplein 18A
3200 Aarschot
Tel.: 016 48 23 79                
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Waarom een gestolen fiets aangeven bij de politie?

Het is belangrijk dat de politie weet waar en hoeveel fietsen er worden gestolen. Voor de aangifte van een fietsdiefstal hoef je zelfs niet meer naar het politiebureau te gaan. Je kunt de diefstal snel en gemakkelijk online melden via: www.policeonweb.be.