De grote verkeersquiz 2014Erik Van Looy is niet alleen de sympathieke quizmaster van De Slimste Mens ter Wereld, maar heeft ook een ruwer kantje. Dit jaar is hij het ongeschoren gezicht van De Grote Verkeersquiz van de VSV! Je weet wel, de online quiz die uw verkeerskennis test en vorig jaar meer dan 60.000 deelnemers telde, niet te missen dus!

Dit jaar daagt Erik Van Looy je uit! Zin om het verkeersgevecht aan te gaan? En 'en passant' op een plezierige manier je kennis over de wegcode op te frissen? Neem de hanschoen dan op en speel mee op www.degroteverkeersquiz.be.

Lees meer →

Op 3 augustus 2014 is er een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking getreden: voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar en openlijk geminacht wordt omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot een verschijning voor de strafrechtbank, die een gevangenisstraf van één maand tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken.

Lees meer →

Wegeniswerken: Herinrichting Tiense VestenVanaf maandag 4 augustus 2014 starten het Agenstschap Wegen en Verkeer (AWV), Infrax, aannemer VBG en de stad Tienen met de herinrichting van de Tiense Vesten.

Met deze werkzaamheden zullen de zwarte punten worden aangepakt om de verkeersveiligheid te verhogen en de leefbaarheid van de inwoners te verbeteren.

U vindt actuele informatie betreffende deze wegeniswerken op de volgende websites:

http://www.wegenenverkeer.be/tiense-vesten
http://www.tienen.be/herinrichtingvesten

Hier vindt u bovendien een PDF-folder met meer info over de eerste 2 fases van deze werken: icon Folder: Herinrichting Tiense Vesten - Fase 1 en 2

Opgelet: Diestsesteenweg tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie zal er slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn op de Diestsesteenweg. Daarom zal er enkel verkeer mogelijk zijn vanuit de Diestsesteenweg richting Vesten. Het zal dus niet toegelaten zijn om vanaf de Vesten de Diestsesteenweg in te rijden. Een omleiding via de Aarschotsesteenweg wordt voorzien.

Vanaf 1 september 2012 worden alle aanvragen voor het innemen van openbaar domein in Tienen (werken op de openbare weg, parkeerverbod voor een verhuis, plaatsing container, plaatsing stelling, enz...) enkel nog behandeld door de verkeersdienst op de volgende tijdstippen :

ELKE MAANDAG EN DONDERDAG TUSSEN 09.00 uur en 12.00 uur (behalve op feestdagen).

Op deze tijdstippen kan uw aanvraag, indien mogelijk, onmiddellijk behandeld worden. Alle andere aanvragen zullen op een later tijdstip behandeld worden, doch voor de eerstvolgende maandag- of donderdagvoormiddag volgend op de aanvraag.

Elke aanvraag tot vergunning dient minimum 5 dagen voor aanvangsdatum te worden ingediend. Zo kunnen wij uw dossier met de nodige zorg behandelen.

Voor de aanvraag voor inname van openbaar domein en de aanvraag voor het signaleren van werken en plaatsen van verkeersbelemmeringen op de openbare weg voor een periode van 1 tem 7 dagen dient u zich te wenden tot de politie. Hiervoor dient u het aanvraagformulier hieronder te gebruiken (te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

Betreft het een inname van minimum 8 dagen, dan dient u zich eerst te wenden tot de stadsdiensten. Hieronder vindt u het reglement en het aanvraagformulier (te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Lees meer →