Offon.beStroomtekort, afschakelplan, stroomonderbrekingen, bevoorradingszekerheid ... Iedereen spreekt erover. Je hebt het gehoord op de radio, gelezen in de krant, gezien op tv: België krijgt te maken met een reëel risico op stroomtekort deze winter. En je stelt je zoals iedereen natuurlijk vragen bij deze situatie.

Daarom heeft de overheid de website http://offon.be/nl gelanceerd. Hier kan je lezen waarom er deze winter onvoldoende elektriciteit zou kunnen zijn om in ons verbruik te voorzien, maar veel belangrijker nog hoe we allemaal kunnen samenwerken om een stroomonderbreking te voorkomen. Met de simpele tips die je op de website vindt, zoals je apparaten helemaal uitzetten of de lampen uitdoen in ongebruikte ruimtes, kan je al een groot verschil maken. Tenslotte zie je op de stroomindicator hoe het Belgische stroomnet ervoor staat (download HIER de app) en kan je opzoeken of jouw straat ook in het afschakelingsplan werd opgenomen.

Waar kun je terecht met je vragen?

Lees meer →

WerkenOpgelet voor de verkeerssituatie in volgende straten:

  • Kabbeekvest en Albertvest
  • Kliniekstraat
  • Waterstraat en Metselstraat
  • Kruispunt Diestsepoort/Pollepelstraat/Vissenakenstraat/Houtemstraat

Lees meer →

Vanaf 1 september 2012 worden alle aanvragen voor het innemen van openbaar domein in Tienen (werken op de openbare weg, parkeerverbod voor een verhuis, plaatsing container, plaatsing stelling, enz...) enkel nog behandeld door de verkeersdienst op de volgende tijdstippen :

ELKE MAANDAG EN DONDERDAG TUSSEN 09.00 uur en 12.00 uur (behalve op feestdagen).

Op deze tijdstippen kan uw aanvraag, indien mogelijk, onmiddellijk behandeld worden. Alle andere aanvragen zullen op een later tijdstip behandeld worden, doch voor de eerstvolgende maandag- of donderdagvoormiddag volgend op de aanvraag.

Elke aanvraag tot vergunning dient minimum 5 dagen voor aanvangsdatum te worden ingediend. Zo kunnen wij uw dossier met de nodige zorg behandelen.

Voor de aanvraag voor inname van openbaar domein en de aanvraag voor het signaleren van werken en plaatsen van verkeersbelemmeringen op de openbare weg voor een periode van 1 tem 7 dagen dient u zich te wenden tot de politie. Hiervoor dient u het aanvraagformulier hieronder te gebruiken (te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

Betreft het een inname van minimum 8 dagen, dan dient u zich eerst te wenden tot de stadsdiensten. Hieronder vindt u het reglement en het aanvraagformulier (te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Lees meer →