Afsluiten Oude Leuvensestraat en enkelrichting Gilainstraat vanaf 30 november

De rioleringen langs de Kabbeekvest en Albertvest (tussen de Oude Leuvensestraat en Veldbornstraat) zijn klaar. Aannemer VBG legt nu de funderingen klaar om de onderlagen van de asfaltverharding aan te brengen. Als de weersomstandigheden het toelaten, ligt die eerste asfaltlaag er nog voor de kerstvakantie. Maar eerst worden de lijnvormige elementen nog getrokken.

Tijdens die werken maakt de aannemer ook de aansluitingen van de Albertvest met de Oude Leuvensestraat (t.h.v. café ’t Hoekske) en van de Kabbeekvest en Albertvest met de Gilainstraat. Dat brengt enkele tijdelijke wijzigingen in de verkeerssituatie met zich mee. Vanaf 30 november 2015:

Werken vesten 25-11-2015

Lees meer →

In de hele Europese Unie werd op maandag 16 november om 12 uur een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs te herdenken. Ook de politiezone Tienen-Hoegaarden deed mee.

PZ Tienen-Hoegaarden houdt 1 minuut stilte voor Parijs

Aan het politiegebouw werden de vlaggen halfstok gehangen en alle aanwezige medewerkers verzamelden zich voor het gebouw om met een minuut stilte hun solidariteit te tonen.

Maak de klik

Autogordel steeds meer gedragen

BIVV en Volvo promoten samen gebruik autogordel overal en altijd

In 1975 werd de verplichting om voorin een autogordel te dragen, in België ingevoerd. Naar aanleiding van deze 40ste verjaardag heeft het BIVV meer dan 120.000 bestuurders, passagiers voorin en - voor de eerste maal - ook passagiers achterin gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Het percentage gordeldracht is de laatste jaren sterk toegenomen: intussen 92,2% voorin, ten opzichte van 84,6% in 2012. Maar op de achterbank draagt 1 op 4 Belgen geen gordel. In samenwerking met Volvo, lanceert het BIVV dan ook een campagne om hardleerse personen te overtuigen zich vast te klikken.

Lees meer →

Samen voor rijden zonder alcohol

Schoenen aan? Haar gekamd? Terugrit georganiseerd? Of ga je gewoon geen alcohol drinken? Dan ben jij er klaar voor! Want dat is bobben!

Lees meer →

Een container plaatsen, een stelling opbouwen, een woning (ver)bouwen... als u gebruik wilt maken van het openbaar domein in Hoegaarden of Tienen kan de werkwijze sterk verschillen, afhankelijk van de locatie en de periode van de inname.

Ligt de openbare weg die u wilt innemen in Tienen? Klik dan HIER.

Ligt de openbare weg die u wilt innemen in Hoegaarden? Klik dan HIER.