Begin augustus is het weer zover!Suikerrock 2014

Op 1, 2 en 3 augustus 2014 verandert de Tiense binnenstad in een groots muziekfestijn onder het vaandel van Suikerrock. Meer info over het evenement lees je op de website van Suikerrock: www.suikerrock.be. Ook praktische zaken zoals bereikbaarheid en mogelijke verblijfplaatsen kun je daar vinden.

Veiligheid

• Pas op voor pick-pockets! Waardevolle spullen kan je opbergen in de gratis lockers op de stand van ING in de Nieuwstraat.

• Op het gehele terrein wordt tijdens het festival toezicht gehouden door camera’s, beveiligingspersoneel en politie.

Lees meer →

Wegeniswerken: Herinrichting Tiense VestenVanaf maandag 4 augustus 2014 starten het Agenstschap Wegen en Verkeer (AWV), Infrax, aannemer VBG en de stad Tienen met de herinrichting van de Tiense Vesten.

Met deze werkzaamheden zullen de zwarte punten worden aangepakt om de verkeersveiligheid te verhogen en de leefbaarheid van de inwoners te verbeteren.

U vindt actuele informatie betreffende deze wegeniswerken op de volgende websites:

http://www.wegenenverkeer.be/tiense-vesten
http://www.tienen.be/herinrichtingvesten

Hier vindt u bovendien een PDF-folder met meer info over de eerste 2 fases van deze werken: icon Folder: Herinrichting Tiense Vesten - Fase 1 en 2

De verkeersveiligheidsorganisatie Drive up Safety! lanceert een ludieke applicatie waarmee jongeren hun crashgewicht kunnen berekenen. Hiermee wil de vzw het gordeldrachtpercentage drastisch verhogen door zondaars op een ludieke manier te informeren over de stijging van het lichaamsgewicht bij een botsing. Met deze gloednieuwe gordelcampagne wil DUS! de mythe doorprikken dat men zichzelf kan tegenhouden aan het stuur of de autozetel bij een botsing, iets wat jongeren zichzelf nog te vaak voorhouden.

Lees meer →

Waar en wanneer vinden de volgende graveeracties plaats?

Zomer:

30 juli: 13u30-16u30 - Garage Champagne, Sint-Truidensesteenweg 543, Hakendover
06 augustus: 13u30-16u30 - Café Vandamme, Sint-Pietersstraat 141, Vissenaken
13 augustus: 13u30-16u30 - Superette, Sint-Gillisplein 29, Kumtich
20 augustus: 15u00-19u00 - Politiecommissariaat, Gilainstraat 109, Tienen

Lees meer →

Vanaf 1 september 2012 worden alle aanvragen voor het innemen van openbaar domein in Tienen (werken op de openbare weg, parkeerverbod voor een verhuis, plaatsing container, plaatsing stelling, enz...) enkel nog behandeld door de verkeersdienst op de volgende tijdstippen :

ELKE MAANDAG EN DONDERDAG TUSSEN 09.00 uur en 12.00 uur (behalve op feestdagen).

Op deze tijdstippen kan uw aanvraag, indien mogelijk, onmiddellijk behandeld worden. Alle andere aanvragen zullen op een later tijdstip behandeld worden, doch voor de eerstvolgende maandag- of donderdagvoormiddag volgend op de aanvraag.

Elke aanvraag tot vergunning dient minimum 5 dagen voor aanvangsdatum te worden ingediend. Zo kunnen wij uw dossier met de nodige zorg behandelen.

Voor de aanvraag voor inname van openbaar domein en de aanvraag voor het signaleren van werken en plaatsen van verkeersbelemmeringen op de openbare weg voor een periode van 1 tem 7 dagen dient u zich te wenden tot de politie. Hiervoor dient u het aanvraagformulier hieronder te gebruiken (te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

Betreft het een inname van minimum 8 dagen, dan dient u zich eerst te wenden tot de stadsdiensten. Hieronder vindt u het reglement en het aanvraagformulier (te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Lees meer →