Maak de klik

Autogordel steeds meer gedragen

BIVV en Volvo promoten samen gebruik autogordel overal en altijd

In 1975 werd de verplichting om voorin een autogordel te dragen, in Belgiƫ ingevoerd. Naar aanleiding van deze 40ste verjaardag heeft het BIVV meer dan 120.000 bestuurders, passagiers voorin en - voor de eerste maal - ook passagiers achterin gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Het percentage gordeldracht is de laatste jaren sterk toegenomen: intussen 92,2% voorin, ten opzichte van 84,6% in 2012. Maar op de achterbank draagt 1 op 4 Belgen geen gordel. In samenwerking met Volvo, lanceert het BIVV dan ook een campagne om hardleerse personen te overtuigen zich vast te klikken.

Lees meer →

Samen voor rijden zonder alcohol

Schoenen aan? Haar gekamd? Terugrit georganiseerd? Of ga je gewoon geen alcohol drinken? Dan ben jij er klaar voor! Want dat is bobben!

Lees meer →

Schattenjacht met Interleuven - Banner

Om hun 50e verjaardag te vieren organiseert Interleuven voor alle inwoners van de 30 gemeenten en steden van het arrondissement Leuven een schattenjacht. Speur mee tussen 15 juni en 15 oktober en maak kans op een splinternieuwe fiets en/of tablet. Voor meer informatie of om je in te schrijven, surf je naar www.interleuven.be

Een container plaatsen, een stelling opbouwen, een woning (ver)bouwen... als u gebruik wilt maken van het openbaar domein in Hoegaarden of Tienen kan de werkwijze sterk verschillen, afhankelijk van de locatie en de periode van de inname.

Ligt de openbare weg die u wilt innemen in Tienen? Klik dan HIER.

Ligt de openbare weg die u wilt innemen in Hoegaarden? Klik dan HIER.

Waar en wanneer vinden de volgende graveeracties plaats?

Najaar:

  • dinsdag 6 oktober van 16u00 tot 19u00: Station Tienen (opgelet: dit is de laatste graveeractie van 2015)

  • Lees meer →