WerkenOpgelet voor de verkeerssituatie in volgende straten:

  • Diestsesteenweg (tijdens de herfstvakantie)
  • Kabbeekvest en Albertvest
  • Kliniekstraat
  • Waterstraat en Metselstraat
  • Kruispunt Diestsepoort/Pollepelstraat/Vissenakenstraat/Houtemstraat

Lees meer →

De grote verkeersquiz 2014Erik Van Looy is niet alleen de sympathieke quizmaster van De Slimste Mens ter Wereld, maar heeft ook een ruwer kantje. Dit jaar is hij het ongeschoren gezicht van De Grote Verkeersquiz van de VSV! Je weet wel, de online quiz die uw verkeerskennis test en vorig jaar meer dan 60.000 deelnemers telde, niet te missen dus!

Dit jaar daagt Erik Van Looy je uit! Zin om het verkeersgevecht aan te gaan? En 'en passant' op een plezierige manier je kennis over de wegcode op te frissen? Neem de hanschoen dan op en speel mee op www.degroteverkeersquiz.be.

Lees meer →

 11/12/2014: 1 dag niet11/12/2014: Eén dag tegen woninginbraken!

Het aantal woninginbraken in België is sinds een vijftal jaren aanzienlijk gestegen, tot meer dan 200 per dag wat zo'n 400 miljoen euro maatschappelijke schade met zich meebrengt.

Bij onze noorderburen namen ze vorig jaar reeds het initiatief "1 dag niet" en betrokken zo de burgers bij de diefstalproblematiek.  Hun actie (www.1dagniet.nl) is een belangrijke inspiratiebron.

Dit jaar zal op 11 december een eerste Belgische "1 dag niet" plaatsvinden.

Lees meer →

Vanaf 1 september 2012 worden alle aanvragen voor het innemen van openbaar domein in Tienen (werken op de openbare weg, parkeerverbod voor een verhuis, plaatsing container, plaatsing stelling, enz...) enkel nog behandeld door de verkeersdienst op de volgende tijdstippen :

ELKE MAANDAG EN DONDERDAG TUSSEN 09.00 uur en 12.00 uur (behalve op feestdagen).

Op deze tijdstippen kan uw aanvraag, indien mogelijk, onmiddellijk behandeld worden. Alle andere aanvragen zullen op een later tijdstip behandeld worden, doch voor de eerstvolgende maandag- of donderdagvoormiddag volgend op de aanvraag.

Elke aanvraag tot vergunning dient minimum 5 dagen voor aanvangsdatum te worden ingediend. Zo kunnen wij uw dossier met de nodige zorg behandelen.

Voor de aanvraag voor inname van openbaar domein en de aanvraag voor het signaleren van werken en plaatsen van verkeersbelemmeringen op de openbare weg voor een periode van 1 tem 7 dagen dient u zich te wenden tot de politie. Hiervoor dient u het aanvraagformulier hieronder te gebruiken (te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

Betreft het een inname van minimum 8 dagen, dan dient u zich eerst te wenden tot de stadsdiensten. Hieronder vindt u het reglement en het aanvraagformulier (te mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Lees meer →