Een container plaatsen, een stelling opbouwen, een woning (ver)bouwen... als u gebruik wilt maken van het openbaar domein in Hoegaarden of Tienen kan de werkwijze sterk verschillen, afhankelijk van de locatie en de periode van de inname.

Ligt de openbare weg die u wilt innemen in Tienen? Klik dan HIER.

Ligt de openbare weg die u wilt innemen in Hoegaarden? Klik dan HIER.

Werken

Planning voor de volgende weken

In de vooropgestelde timing wordt deze maand de ventweg van de Albertvest afgewerkt. In de ventweg wordt de toplaag van het wegdek binnenkort gegoten en voert de aannemer nog klinkerwerken uit.

Na het afronden van de werken aan de Albertvest, richt de aannemer zijn focus op het heraanleggen van de Diestsepoort. Vanaf 13 april ‘15 zal de Diestsesteenweg ter hoogte van de Diestsepoort volledig afgesloten worden voor het verkeer en dit tot het bouwverlof dat start op 13 juli ‘15. Het afsluiten van de steenweg is nodig omdat het hier complexe werken betreft waarbij een enorme bouwput gegraven moet worden om moeilijke en delicate rioleringswerken uit te voeren. Bovendien laat dit de aannemer toe de werken op een veel kortere tijdsspanne uit te voeren. Het verkeer op de Vesten zelf blijft in beide richtingen mogelijk en zal van deze werken weinig tot geen hinder ondervinden. Enkel afslaan naar de Diestsesteenweg zal dus niet mogelijk zijn.  

De Carrefour en Brico blijven bereikbaar via een nieuwe doorsteek vanop de (reeds vernieuwde) Albertvest. De site verlaten kan via de ventweg langs de Albertvest en de Pollepelstraat (richting Vogelzangstraat).

Lees meer →

Paardenprocessie

Binnenkort is het weer zover! Hakendover zet zijn beste (paarden)beentje voor op paasmaandag 6 april 2015. Natuurlijk staat de politie klaar om dit evenement mee in goede banen te leiden. 

Lees meer →

Waar en wanneer vinden de volgende graveeracties plaats?

Voorjaar:

  • dinsdag 14 april van 16u00 tot 19u00: Station Tienen
  • woensdag 6 mei van 14u00 tot 16u00: Politiecommissariaat, Gilainstraat 109 in Tienen
  • woensdag 27 mei van 14u00 tot 16u00: Politiecommissariaat, Gilainstraat 109 in Tienen
  • woensdag 10 juni van 14u00 tot 16u00: Politiecommissariaat, Gilainstraat 109 in Tienen
  • Lees meer →