ProximusDe tijden dat een onbetrouwbare mail gemakkelijk te herkennen was aan zijn slechte grammatica en spellingsfouten is al lang voorbij. De moderne phishing mails zien er 'net echt' uit. Het meest recente voorbeeld is een mail die zogezegd door Proximus verstuurd werd.

Hierin beweerde men dat de domiciliëring van de ontvanger mislukt was en dreigden ze de factuur enorm te verhogen indien hij/zij niet binnen de dag betaalde door op een link in de mail te klikken. De phishers maakten gebruik van een professioneel uitziende mail met logo en herkenbare kleuren, maar er waren verschillende waarschuwingssignalen:

Lees meer →

Waar en wanneer vinden de volgende graveeracties plaats?

Voorjaar:

 • Dinsdag 11 april van 16.00 tot 19.00 uur - Voorkant Station Tienen, Vierde Lansierslaan, Tienen
 • Zaterdag 15 april van 13.00 tot 18.00 uur - Fietssalon Kalkmarkt, Tienen
 • Woensdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 uur - Politiecommissariaat, Gilainstraat 109, Tienen
 • Woensdag 24 mei van 14.00 tot 16.00 uur - Politiecommissariaat, Gilainstraat 109, Tienen
 • Woensdag 7 juni van 13.30 tot 16.30 uur - Café De Grietmuil, Potstraat 14, Bost
 • Lees meer →

  Opgelet: wegens een wegverzakking op de Leopoldvest (binnenring) richting Bergévest zal deze afgesloten zijn vanaf donderdag 26/01/2017 om 7 uur 's ochtends tot het einde van de herstellingswerken.
   
  Er zal in een omleiding voorzien worden komende van de Bergévest met richting Kabbeekvest. Deze omleiding is als volgt: Slachthuisstraat - Hamelendreef - Oplintersesteenweg om dan terug aansluiting te krijgen op de Kabbeekvest.
   
  Op de Oplintersesteenweg tussen de rotonde en het kruispunt Oplinterse Poort zal er een parkeerverbod ingesteld worden.

  Lees meer →

  Heb je een hond en gaan jullie samen wandelen in Tienen?hond aan leiband

  Vergeet dan niet dat volgens het politiereglement van de stad Tienen iedere hond aan de leiband dient te worden gehouden en dat kwaadaardige honden bovendien gemuilband moeten worden.

  Het volledige politiereglement kan je HIER raadplegen, maar wat betreft onze trouwe viervoeters is het volgende belangrijk:

  Lees meer →

  Al geruime tijd circuleren er valse emails waarin geschreven wordt dat u een achterstallige boete dient te betalen. Soms staat in de mail dat het een 'herinnering' betreft.

  screen shot 06-22-16 at 04.14 pm

  Deze mails worden steeds "professioneler" opgemaakt maar blijven een poging tot oplichting.

  De (federale) politie verstuurt dit soort mails niet en vraagt trouwens NOOIT via internet boetes te betalen!

  Klik in geen geval op de links (mogelijkheid tot virussen) en betaal zeker niet ! De mails kunnen er soms een beetje anders uitzien maar de werkwijze van de oplichters blijft hetzelfde. Telkens wordt voorgesteld om met een min of meer anonieme betaalmethode zoals 3G Payment of Ukash te betalen.

  Lees meer →

  Vorige12Volgende