De politiezone Lubbeek neemt mobiele ANPR in gebruik

Vr 30.03.2018 - 10:15

De politiezone heeft sinds 27 maart 2018 een mobiele ANPR camera in gebruik genomen. ANPR staat voor "Automatic Number Plate Recognition" of "automatische nummerplaatherkenning". De camera werd ingebouwd in een patrouillevoertuig van de interventiedienst. Intussen werden de medewerkers opgeleid om met deze technologie aan de slag te gaan.

De politiezone wil met dit voertuig sneller kunnen reageren op mogelijke verdachte voertuigen in de inbraakgevoelige buurten. De technologie vormt op die manier een bijkomend hulpmiddel in de strijd tegen de inbraken. Tegelijk kunnen de medewerkers van de politie tijdens de patrouille bestuurders, die rijden zonder geldig rij- of verzekeringsbewijs uit het verkeer halen. Voor het politiecollege en -zone betekent de ingebruikname een nieuwe stap in het aanwenden van modernere technieken in het veiliger maken en leefbaar houden van de politiezone.

Opgepast voor valse verkeersboetes

Do 15.03.2018 - 14:26

Sinds enige tijd circuleren er valse e-mails die mensen aanmanen om achterstallige boetes te betalen. Deze berichten zijn vals. Klik in geen geval op de links en betaal zeker niet.

Hoe herken je valse boetes?

  • De politie zal nooit via e-mail eisen om een boete te betalen
  • Er is geen vermelding van de nummerplaat, noch de gegevens van de eigenaar van de nummerplaat
  • De exacte locatie van de overtreding wordt niet aangegeven
  • De domeinnaam federalebelgium.be en het e-mailadres federalebelgium@politician.com zijn niet de echte domeinen van de politie. E-mailadressen van de politie eindigen op @police.belgium.eu
  • De politie vraagt nooit om te betalen met Bitcoins, 3G Payment of Ukash.

Herken verdachte berichten op tijd!

Verdacht bericht ontvangen? Stuur het door naar verdacht@safeonweb.be en verwijder het onmiddellijk.

Laatste kans voor regularisatie van vergunningsplichtige vuurwapens en laders

Do 15.03.2018 - 10:51

Wie nog een vergunningsplichtig vuurwapen in huis heeft, kan dit tussen 01/03/2018 en 31/12/2018 laten registreren zonder risico op strafvervolging. U kan alsnog een vergunning aanvragen, het wapen afstaan aan de politie, het verkopen, het laten neutraliseren of vernietigen.

Ook wie nog in het bezit is van een geregistreerd vuurwapen, maar zich nog niet in orde had gesteld met de nieuwe wapenwet in de periode 2006/2008, komt in aanmerking voor deze regularisatie.

Lees meer →