Verdachte diefstal met geweld blijft in de cel

Di 05.12.2017 - 8:16

De 20-jarige Leuvenaar die in de nacht van woensdag 22/11/2017 op donderdag 23/11/2017 werd aangehouden als verdachte van een diefstal met geweld in Lubbeek, blijft nog een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer gisteren.

In een huis in Lubbeek vielen vijf mannen vorige week 's nachts binnen. Ze sloegen één van de bewoners, een man van 38 jaar, en bewerkten hem met een taser. Hij liep verwondingen op aan het hoofd. De andere bewoner, een 27-jarige man, vluchtte in de badkamer. De daders gingen aan de haal met 350 euro. De politie van PZ Tienen onderschepte een halfuur later een wagen met twee mannen aan boord. Zowel de auto als de personen beantwoordden aan de beschrijving. Eén van de verdachten had ook 320 euro in biljetten bij die eerder bij de slachtoffers ontvreemd werden. Beide verdachten, Leuvenaars van 18 en 20 jaar, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. De 20-jarige man ontkende elke betrokkenheid maar zijn aanhouding werd door de raadkamer met een maand verlengd. De 18-jarige verdachte mocht vorige week na verhoor al beschikken.

Motorrijder komt om bij verkeersongeval

Wo 29.11.2017 - 22:55

Op zaterdagavond 25 november rond 21.20u verloor een motorrijder het leven bij een verkeersongeval op de Tiensesteenweg in Binkom (Lubbeek). De 51-jarige motorrijder verloor de controle over zijn voertuig en kwam ten val. Het is mogelijk dat de moto ten val kwam doordat de rijbaan erg bevuild was met modder. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Bron: Parket Leuven

Koppel op heterdaad betrapt bij inbraak

Wo 29.11.2017 - 22:54

Op vrijdag 24 november '17 betrapten de buren van een woning in de Rozenveldstraat in Linden twee inbrekers. De buurvrouw zag dat een jonge man en een jonge vrouw achter de woning van haar buren verdwenen en dat de vrouw de achterdeur forceerde. De buren belden de politie die kort na de feiten twee verdachten in de buurt van de woning kon onderscheppen. De vrouwelijke verdachte had de buit, geld en juwelen, onder haar kledij verstopt. De vrouw werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De jongeman was nog niet meerderjarig. Hij mocht van de jeugdrechter beschikken.

Bron: Parket Leuven