Het nieuwe aangiftesysteem voor bewakingscamera’s is beschikbaar

Ma 11.06.2018 - 9:34

De Camerawet voorziet dat bewakingscamera's aangegeven moeten worden bij de politiediensten.

Deze aangifte moet elektronisch ingediend worden via de volgende link: www.aangiftecamera.be.

Sinds 25 mei 2018 dienen alle aangiften te gebeuren via dit e-loket. Voor de aangiften die reeds vóór deze datum werden gedaan, is een overgangsperiode van twee jaar voorzien (tot 25 mei 2020) om de gebruikers de tijd te geven de nodige stappen te ondernemen.

Voor de toegang tot het elektronisch loket dient men zich te identificeren door middel van zijn elektronische identiteitskaart, een burgertoken, of een unieke veiligheidscode via een mobiele applicatie.

De gebruikshandleiding van dit nieuwe aangiftesysteem voor uw bewakingscamera's is beschikbaar op www.BeSafe.be of via deze link.

Heeft u een vraag over dit nieuwe aangiftesysteem? Contacteer de helpdesk "Camera" van maandag tot vrijdag tussen 9u en 17u op het volgende nummer: 02/739 42 80 of op het mailadres helpdeskcamera@eranova.fgov.be.

De toepassing die de consultatie van de databank door de politiediensten toelaat is in ontwikkeling.

Gezocht: vrijwilligers inbraakpreventie!

Wo 09.05.2018 - 12:28

Wil jij onze inwoners helpen informeren over een betere beveiliging van hun woning ?

Politiezone Lubbeek zoekt, voor het versterken van haar team technopreventieve advieseurs, enthousiaste vrijwilligers om de bevolking te informeren over betere beveiligingsmaatregelen voor hun woning.

Als vrijwillig adviseur volg je eerst een opleiding aan de provinciale politieschool in Asse (PIVO). Na deze opleiding ga je bij onze inwoners op huisbezoek en bekijk je de zwakke en inbraakgevoelige punten van hun woning. Je adviseert bewoners hoe ze hun woning beter kunnen beveiligen tegen mogelijke inbraak.

  • Ben je bereid om je belangeloos in te zetten? Je ontvangt een onkostenvergoeding per verleend advies.
  • Heb je interesse voor inbraakpreventie?
  • Kan jij je tijdens de dag en 's avonds regelmatig vrij maken?
  • Ben je bereid een opleiding van 90 uur te volgen?

… dan ben jij de persoon die we zoeken! Neem contact op met ons via 016/634363 of via pz.lubbeek@police.belgium.eu.

Onmiddellijke blokkering van identiteitsdocumenten (DocStop)

Ma 07.05.2018 - 11:25

Wanneer uw identiteitsdocumenten (eID, Kids-ID of verblijfstitel mét chip) als verloren of gestolen worden aangegeven, worden de electronische functies van het identiteitsdocument voorlopig geschorst voor een periode van 7 dagen. Indien u in tussentijd de documenten zou terugvinden kan de annulering alsnog worden stopgezet. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft echter beslist om deze voorlopige schorsing van 7 dagen stop te zetten in het kader van de strijd tegen identiteitsfraude.

Vanaf 01/06/2018 zullen alle als verloren of gestolen identiteitsdocumenten onmiddelijk en definitief worden geblokkeerd!