2 op 3 Vlamingen GSM'en aan het stuur: VSV lanceert sensibiliseringscampagne

Ma 30.10.2017 - 10:05

Gsm'en aan het stuur houdt levensgrote risico's in. Niettemin geven maar liefst 2 op de 3 Vlaamse automobilisten toe dat ze tijdens het rijden wel eens berichtjes lezen of verzenden, of bellen met de gsm in de hand. 1 op de 6 doet dat zelfs zeer regelmatig. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de VSV lanceren daarom een campagne die weggebruikers laat beloven om de gsm of smartphone aan de kant te laten tijdens het rijden.

Lees meer →

BE-Alert: ontvang een sms bij noodsituaties

Vr 27.10.2017 - 8:33

Een brand in uw straat? Een overstroming in uw gemeente? Een chemisch ongeval in uw provincie? De overheid wil u graag tijdig verwittigen. Zo kunt u correct reageren in een noodsituatie en uw eigen veiligheid garanderen.

De Belgische overheden beschikken hiervoor over een nieuw systeem: BE-Alert, dat 24/24 en 7/7 operationeel is om u te waarschuwen bij een noodsituatie. U ontvangt dan een sms als u op het systeem bent ingeschreven.

Lees meer →

1 dag niet!

Wo 25.10.2017 - 10:06

Is het mogelijk om de risico's op woninginbraken te verkleinen? Welke zijn de goede gewoonten die individueel moeten worden aangemoedigd en welke acties kunnen er in een buurt georganiseerd worden om woninginbraken te voorkomen? De operatie 1 DAG NIET (inbraken) die in 2014 werd gelanceerd door een groep burgers en professionals in België biedt eenieder, zowel particulier als lokale overheid, de mogelijkheid om initiatieven voor te stellen en de goede praktijken in de strijd tegen inbraken te delen.

Dit jaar zal de actie 1 DAG NIET plaatsvinden van 23 tot 29 oktober met als hoogtepunt de dag van vrijdag 27 oktober 2017. De overgang naar het winteruur is een kritieke periode voor inbraken. Dit is dus een ideaal moment om de goede preventiegewoonten te herhalen.

Op de website 1dagniet.be vindt u ideeën voor initiatieven, sensibiliseringsmateriaal (affiche, folder, postkaart, internetbanner, enz.), evenals talrijke preventietips.