Opgepast voor valse verkeersboetes

Do 15.03.2018 - 14:26

Sinds enige tijd circuleren er valse e-mails die mensen aanmanen om achterstallige boetes te betalen. Deze berichten zijn vals. Klik in geen geval op de links en betaal zeker niet.

Hoe herken je valse boetes?

  • De politie zal nooit via e-mail eisen om een boete te betalen
  • Er is geen vermelding van de nummerplaat, noch de gegevens van de eigenaar van de nummerplaat
  • De exacte locatie van de overtreding wordt niet aangegeven
  • De domeinnaam federalebelgium.be en het e-mailadres federalebelgium@politician.com zijn niet de echte domeinen van de politie. E-mailadressen van de politie eindigen op @police.belgium.eu
  • De politie vraagt nooit om te betalen met Bitcoins, 3G Payment of Ukash.

Herken verdachte berichten op tijd!

Verdacht bericht ontvangen? Stuur het door naar verdacht@safeonweb.be en verwijder het onmiddellijk.

Laatste kans voor regularisatie van vergunningsplichtige vuurwapens en laders

Do 15.03.2018 - 10:51

Wie nog een vergunningsplichtig vuurwapen in huis heeft, kan dit tussen 01/03/2018 en 31/12/2018 laten registreren zonder risico op strafvervolging. U kan alsnog een vergunning aanvragen, het wapen afstaan aan de politie, het verkopen, het laten neutraliseren of vernietigen.

Ook wie nog in het bezit is van een geregistreerd vuurwapen, maar zich nog niet in orde had gesteld met de nieuwe wapenwet in de periode 2006/2008, komt in aanmerking voor deze regularisatie.

Lees meer →

Bevolkingsonderzoek Statistiek Vlaanderen

Do 15.03.2018 - 9:17

Jaarlijks voert Statistiek Vlaanderen een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaamse Gewest en het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat mensen verwachten van de toekomst en hoe de burger staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, houding ten opzichte van personen met een handicap, vertrouwen in de overheid, toekomstverwachtingen en zo meer.

Lees meer →