Nieuw voertuig

Vr 15.03.2019 - 15:31

Vandaag vrijdag 15 maart ontving de politiezone Lubbeek-Bierbeek-Boutersem-Holsbeek de sleutels van een gloednieuw politievoertuig. De politiezone beschikt over 4 combi's voor de interventiediensten. Gezien de interventieploeg 24/24 draait, worden deze wagens om de paar jaar vervangen.

Deze nieuwe VW Combi werd besteld binnen het raamcontract van de Federale politie en geleverd door garage Meurrens te Lubbeek. Op de foto, vlnr: Hans Eyssen (burgemeester van Holsbeek, voorzitter politiezone), Johan Vanhulst (burgemeester van Bierbeek), Chris Vervliet (burgemeester van Boutersem), hoofdcommissaris Walter Vranckx (korpschef van de politiezone).

Burgemeester Theo Francken van Lubbeek was verhinderd als gevolg van een dringende vergadering in de Kamer.

Laatste kans voor regularisatie van vergunningsplichtige vuurwapens en laders

Wo 12.12.2018 - 12:04

De amnestieperiode voor illegale wapens loopt op 31/12/2018 teneinde. Wij vragen dan ook om niet langer te wachten om u in regel te stellen!
Sinds maart 2018 loopt er een amnestieperiode voor illegale wapens, laders en munitie.

Wie nog een vergunningsplichtig vuurwapen in huis heeft, kan dit nog tot 31.12.2018 laten registreren zonder risico op strafvervolging.
Je kunt alsnog een vergunning aanvragen, het wapen afstaan aan de politie, het verkopen, het laten neutraliseren of vernietigen.

Ook wie nog in het bezit is van een geregistreerd vuurwapen, maar zich nog niet in orde had gesteld met de nieuwe wapenwet in de periode 2006/2008, komt in aanmerking voor deze regularisatie.

De aangifte van een lader waarvoor men niet over een bezitstitel beschikt, kan eveneens vanaf 01.03.2018 tot 31.12.2018.

Inwoners van Bierbeek, Boutersem, Holsbeek en Lubbeek die nog gebruik willen maken van deze procedure, kunnen zich wenden tot de wapendienst van de politiezone LUBBEEK, gevestigd in het hoofdcommissariaat in Lubbeek, Gellenberg 18.
Let wel, dit kan enkel door vooraf telefonisch een afspraak te maken via het nummer 016/63.43.63

* waarom op afspraak? Indien je tijdens de verplaatsing naar het politiekantoor onderworpen zou worden aan een politiecontrole kan je verwijzen naar deze afspraak en kan dit geverifieerd worden.

Vriendschapsfraude

Do 29.11.2018 - 10:29

Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook

Hoe ver ga jij voor de liefde van je leven? Heel ver wellicht. Dat weten oplichters op het internet ook. Zij zetten de charmes in van knappe mannen en vrouwen om je hart te stelen. En daarna je centen. Hoe ze precies te werk gaan en wat je best doet als je geconfronteerd wordt met vriendschapsfraude, dat leggen we je in detail uit.

Dus: leer je iemand kennen via e-mail, sociale media, een datingapplicatie of chatbox? Wees dan extra op je hoede en laat je niet misleiden. Als je weet met wie je online te doen hebt, bespaar je jezelf een flinke teleurstelling én een financiële nachtmerrie.

Lees meer →