Project ‘vermiste personen’

De maatschappij heeft een groeiende ouder wordende bevolking. Sommigen krijgen te maken met dementie. Wanneer deze mensen gaan dwalen, is het belangrijk om hen zo snel mogelijk terug te vinden omdat zij vaak dringend medicatie of zorgen nodig hebben.

Politiezone Lubbeek start, samen met de vier gemeenten van de politiezone, het project 'vermiste personen'. Om kostbare tijd te besparen bij een verdwijning willen ze proactief werken. Dit kan door persoonsgegevens en noodzakelijke informatie te verzamelen alvorens het probleem zich stelt. Door het vooraf invullen van infofiches kan het zoekproces danig versneld worden.

Ken je iemand met mogelijk verdwijngedrag? Vul zeker vooraf de fiche in. Stel voor om dit samen te doen. Vraag eventueel hulp bij familie, vrienden of ga langs bij het OCMW.

Je kan de fiche onder dit artikel downladen en dan printen, of je kan de infofiche aanvragen bij het OCMW. Bezorg de ingevulde fiche via een melding bij de politie, of breng ze binnen bij het OCMW die dan voor jou de melding doet bij de politie.

Zo ben je zeker dat, als het dan toch eens mis gaat, de politie de grootste kans heeft om de vermiste persoon zo snel mogelijk terug te vinden.

Wat te doen bij een verdwijning:

  1. Zoek zelf 15 minuten thuis en in de onmiddellijke omgeving;
  2. Bel daarna politie: 101/112;
  3. Meld (indien je hiervan op de hoogte bent) dat er een document 'vermiste personen' werd ingevuld en via een melding werd bezorgd aan de politie;
  4. Blijf ter plaatse tot de politie er is.

Download hier de Infofiche vermiste personen (MS Word)