Gezocht: gemachtigde opzichters!

Veel kinderen komen te voet of met de fiets naar school. Toch kiezen ouders ook heel vaak voor de auto omdat ze de schoolomgeving niet verkeersveilig genoeg vinden. Zo wordt de schoolomgeving nog onveiliger. Het gevolg is dat steeds meer kinderen met de wagen worden gebracht. Een vicieuze cirkel...

Gemachtigde opzichters zorgen ervoor dat de schoolomgeving veel veiliger wordt voor kinderen. Ze helpen kinderen de straat over te steken en veilig de schoolpoort te bereiken. De provincie Vlaams-Brabant zoekt daarom voortdurend kandidaat-gemachtigde opzichters.

Affiche "Gemachtigd opzichter"

Affiche "Gemachtigd opzichter"

Wie kan gemachtigd opzichter worden?

Al wie minstens 18 jaar oud is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden, ... kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleuren armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel. Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als ook u wilt bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer en als u de vorige campagnes heeft gemist, dan kunt u deelnemen aan een van de nieuwe geplande theoretische opleidingen en gemachtigd opzichter worden! Door uw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om weer veilig en zelfstandig naar school te gaan.

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van uw opleiding en uw uitrusting (hesje, stopbord en driekleuren armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Theoretische opleidingen

 

Opleidingen "Gemachtigd opzichter"

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan enkel online via http://www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdeopzichters

Meer informatie?

Provincie Vlaams-Brabant | Directie Mens - PIVO Politieschool | Poverstraat 75 - 1731 Zellik tel. 02 456 89 23 (Marleen Van Nieuwenhove) | pivo.politie@vlaamsbrabant.be Alle informatie over deze wervingscampagne kunt u ook terugvinden op onze website www.vlaamsbrabant.be