Geef de dief geen reden tot feesten!

De feestperiodes zijn weer in het land! Een dief ziet hier zijn kans schoon om toe te slaan. Geef hem geen reden tot feesten met zijn gestolen buit en volg deze preventietips:

  • Zorg voor schrikverlichting om de inbreker af te schrikken. Kerstlampjes kunnen hier een leuk alternatief zijn!
  • Werk met verlichting die automatisch aangaat wanneer het donker wordt, een opgelichte kerstboom bijvoorbeeld.
  • Meld steeds verdachte personen aan de politie, zelfs een verdachte kerstman kan een dief in vermomming zijn!
  • Berg je tuinmateriaal veilig op.
  • Geef je woning een bewoonde indruk door je stoep sneeuwvrij te maken.
  • Plaats je vakantie activiteiten niet op de sociale media, wanneer je terug bent kan je al je sneeuwfoto's delen!
  • Bij het krijgen van je favoriet kerstcadeau kan je heel blij zijn, een dief ook. Pas altijd goed op met je belangrijke spullen zichtbaar voor je raam te leggen.

Goed beveiligen is een combinatie van maatregelen. Veilige leefgewoonten (goed sleutelbeheer, afsluiten ramen en deuren bij afwezigheid, goede contacten met de buren, etc.) kosten geen geld maar zijn eveneens van groot belang om een inbraak te helpen voorkomen. Meer tips rond inbraakbeveiliging kan je vinden op www.certificaatinbraakveilig.be Wens je gratis diefstalpreventieadvies? Doe gratis en vrijblijvend beroep op de diensten van een onafhankelijke diefstalpreventieadviseur van je lokale politie of gemeente. In elke gemeente staat een opgeleide diefstalpreventieadviseur klaar die advies geeft op maat van je woning.

Contacteer via https://www.besafe.be/diefstalpreventieadviseur je diefstalpreventieadviseur of vraag zelf diefstalpreventieadvies aan via de lokale politie- of preventiedienst van je gemeente.

Bron: Provincie Vlaams-Brabant