Knallen zonder vuurwerk

Het einde van 2017 nadert. Tijd om te vieren en het nieuwe jaar vrolijk in te zetten! Hou er echter rekening mee dat vuurwerk in de gemeenten van politiezone Hageland verboden is, tenzij voorafgaandelijk verleende vergunning van de burgemeester.

Artikel 19 van het uniform GAS reglement zegt hierover het volgende: Het is, behoudens voorafgaandelijk verleende vergunning van de burgemeester, verboden om vuurwerk af te steken, voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen of andere zaken te laten ontploffen en wensballonnen op te laten. De verleende vergunning vermeldt de specifieke voorwaarden waaraan moet voldaan worden. Deze vergunning moet op de plaats van het evenement aanwezig zijn en op vraag van politie of brandweer getoond worden.

Wij steunen ook de campagne die de Brandweerzone Kempen heeft gelanceerd: "Ik knal zonder vuurwerk". Er vallen immers elk jaar gewonden door het zelf afsteken van vuurwerk en vele dieren zijn angstig door de luide knallen.

Beter is het om naar één van de vele geplande vuurwerkspektakels van een professionele vuurwerkafsteker te gaan kijken. Deze zijn veilig en zorgen ervoor dat de overlast voor bange kinderen en dieren tot een half uur beperkt blijft.

Fijne feesten voor iedereen !