Tot volgend jaar?

Het ogenblik om een nieuwe kalender aan de muur te hangen is aangebroken.

Het is een bewogen jaar geweest in het politielandschap. Bommen zijn ontploft en deden de hele wereld daveren. Inbrekers kwamen het afgelopen jaar veel te vaak op bezoek. De verkeersongevallen zijn nog niet uitgestorven. Mensen hadden nog steeds meningsverschillen. Dieren raakten hun baasje kwijt. Fietsen werden gestolen. Portefeuilles, identiteitskaarten en boorddocumenten raakten zoek. In al deze minder aangename situaties werd er beroep gedaan op de politie.

Toch was niet alles ellende. We konden daders vatten, vermiste personen gezond en wel terug aantreffen, gestolen goederen recupereren. We waren aanwezig bij wielerwedstrijden, optredens en dorpsfeesten en zagen dat daar alles goed verliep. We kregen een massa enthousiast volk op onze opendeurdag. We verenigden dieren terug met hun baasjes. We kregen vragen en vele tips via de sociale media. We controleerden meer BOB's dan dronken bestuurders. Er reden meer wagens aan de toegelaten snelheid dan er werden geflitst.

Deze positieve lijn willen we in 2017 verderzetten. Daarom zien we jullie ook graag terug, niet bij een ongeval, een inbraak of op een flitsfoto, maar wel op onze sociale media, bij een evenement of bij een verkeerscontrole waar we hebben kunnen vaststellen dat je helemaal in orde was. We komen graag eens bij je langs met advies of voor een vakantietoezicht terwijl je geniet van een welverdiend verlof. Er zijn zoveel toffe gelegenheden om elkaar te ontmoeten.

Dus: graag tot volgend jaar!

Een gezond en gelukkig 2017 namens het voltallige personeel van de politiezone Hageland!