Maak kennis met de senior van de maand mei

De meimaand staat in het teken van moederdag, dat dit jaar plaatsvindt op 14 mei. Het ligt voor de hand dat de senior van de maand dit keer een dame is. Maak kennis met Clémence Konings.

Clémence zag het levenslicht op 7 december 1941 in Leuven. Via een omweg van 1962 tot 1965 naar Heverlee en eventjes weer terug naar Leuven, woont Clémence nu in Kessel-Lo. Onze senior van de maand ging naar de lagere school in de Sint-Jansschool in de Ridderstraat en volgde een eerste jaar handel in het Miniemeninstituut. Zij startte op 14-jarige leeftijd haar carrière als huishoudhulp in Luik, werkte nadien nog als winkeljuffrouw bij Denon en stak haar handen uit de mouwen bij bakker Holemans op het Rector De Somerplein (het vroegere Fochplein) en bakker Vranckx in de Diestsestraat. Op deze laatste plaats leerde ze in 1958 haar man, Pierre Simon, kennen, waarmee ze twee jaar later in het huwelijksbootje is gestapt. Nadien ging Clémence nog aan de slag bij drukkerij Vander in Muntstraat en vanaf 1968 maakte ze deel uit van het gelegenheidspersoneel van de Leuvense Stadsschouwburg waar ze meehielp in de foyer en de bezoekers hun zitplaatsen aanwees. Vanaf haar 65ste levensjaar verzorgde ze nog twee jaar recepties op het stadhuis van Leuven.

Bezige bij

Ook na haar pensioen bleef de (groot)moeder van 8 kinderen en grootmoeder van 11 kleinkinderen nog heel actief. Zo helpt ze al negen jaar mee in het consultatiebureau van Kind en Gezin in het vroegere postgebouw aan de Diestsesteenweg en is ze sinds 2013 voorzitster van de werkgroep senioren van Kessel-Lo. Clémence is ook een actief lid van Femma en de Gezinsbond Kessel-Lo. Tot slot houdt ze voor de Dienst Toerisme 's namiddags ook toezicht in de kerken om onder meer vandalisme te voorkomen. "Wat hobby's betreft, kan ik kort zijn: reizen, reizen, reizen", vertelt Clémence, "Ik heb onder andere Indië, Cuba, Zuid-Afrika en Thailand al bezocht en voorts hou ik ook van citytrips".

Op weg op Facebook

"Via senior van de maand proberen we oude bekenden of vrienden terug met elkaar in contact te brengen. Misschien zijn mensen elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren en hebben ze weer zin om met elkaar herinneringen op te halen", vertellen de senioreninspecteurs Joke Luyckx en Patricia Van de Walle, "Op het eind van het jaar organiseren we trouwens voor alle senioren van de maand een leuke activiteit." De senioreninspecteurs gaan ook langs verschillende digipunten in de dienstencentra om senioren op weg te helpen op Facebook en zo hun pagina verder bekend te maken.