37 PV's drugs opgesteld

Het voorbije weekend werd weer intensief gecontroleerd in het raam van de verkeersveiligheid en het voorkomen van de uitgaansoverlast. Vrijdagnacht betrapte de verkeerspolitie 6 bestuurders die te veel hadden gedronken. Zaterdagnacht werden tijdens een controle van een fuif 37 pv's drugs opgesteld.

Vrijdagnacht zette de verkeerspolitie controleposten op in de Kardinaal Mercierlaan, de Brusselsestraat, de Tiensestraat en op de Aarschotsesteenweg. Er werd de ganse nacht gecontroleerd. In totaal moesten 68 bestuurders een alcoholtest afleggen. Zes bestuurders bleken een glas te veel op te hebben (3 Alert = tussen 0,5 en 0,8 promille, 3 Positief = meer dan 0,8 promille). Er werden ook nog een aantal processen-verbaal opgesteld voor uiteenlopende overtredingen waaronder 2 voor bestuurders die rondreden met een auto waarvan de technische keuring verlopen was.

Zaterdagnacht waren verschillende extra patrouilles in burger actief. In het uitgaanscentrum werden 68 personen aan een controle onderworpen. Drie van hen bleken geseind te staan i.v.m. eerdere feiten en moesten worden verhoord. Ook de drugshond was van de partij. Tijdens een controle aan een fuif duidde drugshond Joy de bagage van 39 personen aan die in contact waren geweest met drugs, ook controleerde ze een aantal voertuigen. Dat resulteerde uiteindelijk in 35 processen-verbaal wegens bezit van uiteenlopende soorten drugs, voornamelijk cannabis. Twee personen kregen een pv wegens vermoeden van drugsdealen gelet op de hoeveelheid drugs die ze bij zich hadden. Eén van hen probeerde het op een lopen te zetten, maar kon door de achtervolgende agenten worden ingehaald. Tijdens zijn vlucht had hij enkele zakjes drugs op de grond gegooid. Tenslotte kregen twee fuifgangers een proces-verbaal voor het bij zich hebben van een verboden wapen, t.t.z. een mes.

Een 27-jarige bestuurder uit Tremelo die zaterdagnacht werd opgemerkt door een patrouille op anoniem voertuig toen hij de spooroverweg in Wijgmaal overreed toen het knipperlicht nog op rood stond, moest zijn rijbewijs na een positieve ademtest inleveren voor 15 dagen. De patrouille stond achter de bestuurder te wachten voor de gesloten overweg. De chauffeur schuurde weg toen de slagbomen weer open gingen maar het licht nog op rood stond. De patrouille ging achter de bestuurder aan die snelheden haalde tot 100 km/uur. Ook op een plaats waar maximum 30 km/uur mag gereden worden, een school waar op dat ogenblik een fuif plaats vond en waar verschillende jongeren op straat stonden, reed hij tegen dezelfde snelheid voorbij. De chauffeur werd uit het verkeer gehaald en aan een ademtest onderworpen. Deze was positief.