Weekendcontroles: verkeersactie + reguliere controles

Van zaterdag 29/04 op zondag 30/04 voerden we gerichte controles uit in het kader van rijden onder invloed en werd er door de interventieploegen extra aandacht besteed aan het verkeer naar en van de illegale rave party in St.-Truiden.

weekendcontroles

Op zaterdag 29/04 van 20u00 tot zondag 30/04 om 02u00 voerden we, met bijstand van het PLOT en de PZ Voeren, gerichte controles uit inzake “rijden onder invloed”.

Hierbij was er extra aandacht voor bezoekers van de illegale rave party in St.-Truiden.

De controledispositieven stonden opgesteld op de Tongersesteenweg oprit E313 in Riemst, op de N700 oprit E313 in Bilzen en op de Bilzersteenweg oprit E313 in Hoeselt.

In totaal werden 589 voertuigen gecontroleerd.

Resultaten adem- en speekseltesten

ALCOHOL

  • 3 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor 3u
  • 3 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor 6u
  • 2 bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen

DRUGS

  • 4 “positieve” speekseltesten voor het gebruik van THC en cocaïne => onmiddellijke intrekking rijbewijs voor 15 dagen

     

Andere verkeersinbreuken

  • 1 bestuurder kon geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen en de technische keuring van zijn voertuig was al meer dan een jaar verlopen => het voertuig werd in beslag genomen op vermoeden van niet-verzekering
  • 1 bestuurder reed rond zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs => in opdracht van het parket Limburg werd het voertuig geïmmobiliseerd totdat de eigenaar een geldig rijbewijs behaald heeft
  • 1 bestuurder liet zijn voertuig net voor het controledispositief achter => gezien dit hinderlijk geparkeerd stond en aldus een gevaar vormde voor andere weggebruikers, werd het getakeld
  • 1 onmiddellijke inning voor getinte ruiten
  • 5 processen-verbaal van waarschuwing voor inbreuken op de technische eisen
  • 2 processen-verbaal van waarschuwing voor onleesbare/verouderde rijbewijzen

     

Tot slot werden 5 processen-verbaal voor drugsbezit opgesteld. Voor 2 buitenlandse overtreders werd “de OMS-regeling” (= onmiddellijke minnelijke schikking) toegepast.

Ook werden er 2 voertuigen onderschept die op weg waren naar de illegale rave party in St.-Truiden. Eén voertuig maakte rechtsomkeer na de nodige aanmaningen. In het andere voertuig werden verdovende middelen, vrij verkrijgbaar vuurwerk en een voedselvoorraad voor enkele dagen aangetroffen. De drugs en het vuurwerk werden in beslag genomen en de bestuurder legde een positieve speekseltest af.

 

Tijdens de nacht van zaterdag 29/04 op zondag 30/04 betrapte een reguliere interventieploeg van onze zone 2 bestuurders op rijden onder invloed van verdovende middelen.

De controles van de interventieploegen waren voornamelijk gericht op het verkeer naar/van de illegale rave party in St.-Truiden.

Om 23u30 werd het 1ste voertuig aan de kant gehaald op de Maastrichterstraat in Bilzen.

De 36-jarige bestuurster uit Maastricht, die aanwezig was op de fuif in Brustem, legde een positieve speekseltest af voor het gebruik van marihuana.

Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Amper een uur later werd op dezelfde route een voertuig met 3 jongeren gecontroleerd.

De 18-jarige bestuurder uit Riemst kon enkel een verlopen verzekeringsbewijs tonen.

Zijn voertuig werd getakeld en hij heeft nu 30 dagen tijd om zich in regel te stellen.

Verder legde hij een positieve speekseltest af voor het gebruik van cocaïne.

Hij moest zijn rijbewijs, dat hij slechts 2 maanden in zijn bezit had, onmiddellijk afgeven.

Tijdens een controle ter hoogte van het skatepark in Bilzen, werden in de vooravond 3 jongeren betrapt op het drinken van alcohol op het openbaar domein.

De betrokkenen kregen hiervoor een GAS-boete.

 

Labels